İstinye'de yurt inşaatı çöktü!

İstinye'de yurt inşaatı çöktü!
İstinye'de Ufuk Okulları'nın arkasında yapılan bir inşaatta yaşanan çökme sonucu 2 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.

Ufuk Okulları'nın arka kısmında yer alan Vakıflar Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapılan bir inşaatın tahta kalıplarının çökmesi sonucu meydana gelen göçükte öğrenciler herhangi bir tehlike yasamazken 2 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı.



UFUK OKULLARI: İNŞAAT İLE BİR İLGİMİZ YOK
Ufuk Okulları'ndan yapılan açıklamada, çökme yaşanan inşaat ile ilgili herhangi bir ilgilerinin olmadığı, okulda eğitim ve öğretim hizmetlerinin devam ettiği belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de yapılan açıklamada, ''İnşaatın çöküş nedeni savcılığın soruşturmasından sonra belirlenecek'' denildi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Söz konusu olay; Sarıyer ilçesi Özel Ufuk Okulları Ufuk Koleji’nin arka kısmına
yakın yerde ve okul alanı dışında özel bir firma tarafından yapılan sosyal tesis inşaatına beton atılması sırasında meydana gelmiş olup okul veya kurumlarımızla bir ilgisi yoktur. İnşaatın, okul alanına sınır olması nedeniyle, basın ve yayın organlarınca binanın okul olarak değerlendirildiği ve kamuoyuna bu şekilde yansıtıldığı anlaşılmıştır" denildi.

Yaşanan göçük sonrası 33 yaşındaki Üzeyir Özdemir olay yerinde, 24 yaşındaki Şenel Görgülü ise yaralı olarak kaldırıldığı İstinye Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirirken, 30 yaşındaki Evren Sakallı isimli işçi ise yaralı olarak Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırıldı.





Bu haber toplam 9180 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum