İstinye'de eğitim toplantısı

İstinye'de eğitim toplantısı
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Keskin, Eğitim Bir Sen İstanbul Şube Başkan Yardımcısı Müjdat Kalkan ve AK Parti Eğitim Sorumlusu Can Akçay eğitimi konuşmak üzere bir araya geldi.
Kalkan; İmam hatip okulları yetersiz
İstinye İBB Sosyal Tesislerindeki görüşmede, Eğitim Bir Sen Şube Başkan Yardımcısı Müjdat Kalkan Sarıyer’de açılan tek bağımsız İmam Hatip Ortaokulu'nun Sarıyer’in ihtiyacını gidermede yetersiz kaldığını, daha okulların açılmasına bir ay gibi uzun zaman varken ve vatandaşın henüz memleketinden dönmemiş olmasına rağmen bu okullara başvuruların okulların kapasitesinin çok üzerinde gerçekleştiğini söyledi.

Kalkan; çocuğunu İmam Hatip Ortaokulu'na yazdırmak isteyen velilerin çocuklarının bu okullarda ya 60 kişilik sınıflarda okumak zorunda kalacağından ya da çocuklarının kuraya tabi tutularak dışarıda kalacağını düşünerek endişeli olduklarını belirtti.
 
Yine özellikle liseye gidecek öğrencilerin ve velilerinin merak ettiği ve beklediği, SBS puanlarına göre herhangi bir Anadolu Lisesine yerleşemeyen ve meslek liselerine de gitmek istemeyen öğrenciler için bir çalışmanın gerekliliğini vurgulayan Eğitim Bir Sen Şube Başkan Yardımcısı Kalkan bu konuda da bir planlama olup olmadığını sordu.  

Özdemir, "Eğitim birinci önceliğimiz"
Gündeme gelen konularla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir:”Eğitimin her zaman birinci önceliklerinin olduğunu, Sarıyer’deki yavrularımızın en iyi şekilde yetiştirilmeleri için bütün imkânların seferber edildiğini, Sarıyer’de eğitim kalitesinin daha da artırılması için zaman zaman il başkanımızla, İl Milli Eğitim Müdürümüzle, Kaymakamımızla ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle görüşmelerde bulunuyorum. Hemen hemen ihale aşamasına gelen Yeniköy Mehmetçik ve Alpaslan İlköğretim okullarının yıkılıp yeniden yapılması ve 8 okulumuzun güçlendirme projesi dahilinde çalışmalarının başlatılıp yavrularımızın daha güvenli ortamlarda okumalarının sağlanması bu görüşmelerde Sarıyer için elde ettiğimiz kazanımlarımızdır. Biz bu görüşmelerle yetinmeyip işin mutfağında olan bizzat sorunları daha yakından bilen okul müdürlerimizi ve aile birliklerimizi de unutmayıp en az 6, 7 ayda bir biraraya gelerek onları dinliyoruz, çocuklarımız için biz ne yapabiliriz diyoruz. Milletimize, yavrularımıza her zaman hak ettiği hizmeti en iyi şekilde vermeye çalışıyoruz” dedi. 

İlçe Milli Eğitim Müdürünün izinde olması dolayısıyla İlçe Milli Eğitim Müdür Vekilliğini de yürüten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Keskin, gündeme gelen  konularda kendilerine de velilerden ve bu okulların yöneticilerinden, mağduriyet yaşanabileceği yönünde bilgiler geldiğini belirtti. Keskin, eğitime yaptığı katkıdan dolayı Özdemir’e teşekkür etti.
 
Keskin ile Kalkan’ın söylediklerini not eden Özdemir konuların takipçisi olacağını söyledi. 

Bu haber toplam 7640 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT