İstinye Park’taki açılışta buluştular

İstinye Park’taki açılışta buluştular
İstinye Park yönetimi tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İTÜ’nün desteğiyle yapılan yaya alt geçidi törenle hizmete açıldı.

Başkan Topbaş, “Bilim yuvası, iş dünyası ve yerel yönetimin işbirliğiyle ihtiyaca cevap veren çok güzel bir altgeçit ortaya çıktı” dedi.

İstinye bölgesi sakinleri ve İstinye Park ziyaretçilerinin ulaşımını kolaylaştırmak ve yayaların can güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan İstinye Park altgeçidi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İTÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin, İstinye Park Yönetim Kurulu Eş Başkanları Zafer Yıldırım ve Zafer Kurşun'un, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan’ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Maliyet 1.5 milyon Euro
Açılış töreninde konuşan Kadir Tobbaş " Maliyeti 1 buçuk milyon Avro civarında. Ama burada bir konsesnsus var önemli olan bu. Yani sadece bu tip ihtiyaçları altgeçit, üstgeçit, yollar gibi ihtiyaçları sadece kurumlardan, belediyelerden beklemek yerine firmalar, özel - tüzel kişiler ve şahıslar kendileri de bu kente katkıda bulunmak adına bu adımları atmaktalar" dedi. Topbaş "Trafik sorunu olarak yaya geçişinde ciddi problem yaşadığımız bir alanda hem bilim yuvası, iş dünyası ve yerel yönetim işbirliği ile burada güzel bir ihtiyaca cevap verecek geçit açıyoruz." diye konuştu.

iparkaciceri_701831869.jpg

ÖĞRENCİLER DE YARARLANACAK
Kadir Topbaş "Teknik Üniversitemizin duvarların da dışına çıktığı bir süreçteyiz. Çünkü üniversitelerimiz geçmişte duvarların arkasında kalmış dünya ile teması çok fazla olmayan ama bu dönemde bunu samimiyetle söyleyeyim görüyoruz artık belediyelerle, kamu kuruluşları ile diğer tüzel kişiliklerle çok yakın ilişki gösteriyor ve bulundukları bölgede ciddi katkı sunuyorlar." dedi. İTÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin de "Gece geç saatlerde gelen öğrencilerimiz oluyordu arka taraftaki yurtlara ileride inip yürüyerek gidiyorlardı. Buradan böyle bir giriş gerekiyordu. Biz de İstinye Park'tan ricada bulunduk. Böyle bir tüneli yapar mısınız? dedik kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

"DURAĞIMIZIN İSMİNİ GERİ İSTİYORUZ"
Konuşmaların ardından kurdelenin kesilmesiyle İstinye Park altgeçidi hizmete açıldı. Yaya altgeçidinden ilk geçen de başkan ve protokol üyeleri oldu. Tünel çıkışında kendini Pınar Mahallesi Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı olarak tanıtan Cemal Ejder başkan Kadir Topbaş'a bir çiçek vererek mahallerinin sorunlarını iletti. Dernek üyesi Birol Tufan'ın başkandan bir isteği vardı. Pınar mahallesi durağının isminin İstanbul Teknik Üniversitesi durağı olarak değiştirilmesine itiraz etti. Tufan "Pınar Mahallesi durağımızın ismini geri istiyoruz" dedi.

Bu haber toplam 2045 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT