İstinye bombacısı yakalandı

İstinye bombacısı yakalandı
İstinye Karakoluna bombalı ve silahlı saldırıda bulunan DHKP-C’li ekibin içinde yer aldığı belirtilen Servet Çetin yakalandı.

İstinye Karakoluna bombalı ve silahlı saldırıda bulunan DHKP-C’li ekibin içinde yer aldığı belirtilen Servet Çetin, Önleyici Hizmetler Şubesinde görevli bir polisin fark etmesiyle birlikte çatıma sonrası Sarıyer’de yakalandı.Üzerinde iki tabanca ve çok sayıda mühimmat çıkan Çetin Avcılarda bir polisin şehit edilmesi eylemine de katıldığı öğrenildi. DHKP-C üyesi Erdal Dalgıç’la birlikte İstinye karakoluna saldıran, Avcılar’da bir polisin şehit edilmesi eylemine katıldığı belirlenen Servet Çetin, Sarıyer’de ele geçirildi. Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü’nde çalışan bir memur, eşkali daha önce dağıtılan ve karakol saldırısından aranan bir kişiyi fark etmesiyle, heyecanlı kovalamaca başladı.

Kasığından vuruldu
Andan Kahveci Bulvarı üzerinde seyir halindeki ticari taksinin içinde bulunan Çetin’in durdurmak isteyen polis memuru, aracın durmasıyla birlikte silahlı saldırıya uğradı. Kasığından vurulan polis memuru, ekip arkadaşlarına araç ve içindeki kişiyle ilgili ilk bilgileri aktardığı öğrenildi.

Aynı şubede hareket halindeki meslektaşları, gerekli tetbirleri alarak yol üzerinde uygulama başlattı. Gelen aracı durduran ekipler, Servet Çetin’i kıskıvrak yakalayarak, polis merkezine götürdü.

Karakola gelen terörle mücadele ekiplerince teslim alınan Çetin sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki yerleşkeye götürülerek sorgulanmaya başladı.

‘Yakalayacağız demiştik!’
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “Şehit cenazemizde söylemiştik. Canlı yakalayacağız ve adaletin önüne dikeceğiz diye. Burada bir polisi yaralamış olmasına ragmen iki olaya karışmış bir militanın özellikle çaba sarfedilerdek canlı yakalanmıştır” diye konuştu.

Bu haber toplam 1482 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT