İşte Sarıyer’de YILIN EN’leri

İşte Sarıyer’de YILIN EN’leri
Kimler hangi olaylarla yılın en’i olmayı hak etti? Kimler zirveye çıktı, kimler dibe vurdu? Sarıyer Manşet Gazetesi birçok konuda yılın enlerini seçti.

İşte 2010 yılında Sarıyer’de öne çıkan EN’ler:

  YILIN SKANDALI 
Bahçeköy’e atanan belediye yetkilisinin belediye adına kaçak kat vaatleriyle trilyonlarca TL rüşvet toplaması. Mahkemeye kadar taşınan olay 2010 yılının skandalı olarak tarihe geçti.

  YILIN EN İYİ SİYASETÇİSİ - MUZAFFER ABDALOĞLU (CHP)  
Eczacıbaşı olayındaki rant iddialarına karşı dik duruşuyla ilçedeki siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından tam destek alan CHP Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu, 2010 yılında Sarıyer’in en iyi siyasetçisi oldu. 

  YILIN EN KÖTÜ SİYASETÇİSİ - KAMBER DOĞAN  
15. CHP Kurultayında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun blok listesine karşı parti meclisine bağımsız aday olan Gazinocu Kamber Doğan, 1.242 delegeden sadece 1 oy alarak Sarıyer tarihinin en kötü siyasetçisi olarak tarihe geçti. 22 no’lu sandıkta kullanılan bir oy halen gizemini koruyor.

  YILIN KAZANAN SİYASETÇİSİ - ALİ TURAN (AK PARTi)  
İBB’den aldığı trilyonluk ihalelerle AK Parti iktidarının kaymağından en iyi faydalanan AK Parti İBB Meclis Üyesi Ali Turan, meclis binasının önüne park ettiği lux jipiyle gecekonduda oturan vatandaşların tepkisini çekse de 2010 yılında Sarıyer’in en çok kazanan siyasetçisi oldu.

  YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN SİYASETÇİSİ - HALİL CANARIKAN (AK PARTi)  
AK Parti’li Canarıkan, Belediye Başkanı Şükrü Genç’in açıklarını iyi takip ederek, mahallelerde yaptığı çalışmalarla 2010 yılının en iyi çıkış yapan siyasetçisi oldu.

  YILIN SUSKUN SİYASETÇİSİ - HACI MEHMET BAYRAKTAR (CHP) KADİR ONUR YILMAZER (AK PARTi)  
Seçileli iki yıl oldu ancak CHP’li bayraktar ve AK Parti’li Yılmazer’in ağızlarını bıçak açmadı. Onlar da 2010 yılının en suskunları.

  YILIN PİLOTU - RECEP YEL  
Beşiktaş’tan transfer olarak Sarıyer Belediyesi’ne Başkan Yardımcısı olarak gelen Recep Yel “Şükrü Genç’i ve Sarıyer’i uçurmaya geldim” sözüyle özelikle Sarıyer Merkez’de 2010 yılının pilotu oldu. Ne diyelim Allah uçuş takımlarına zarar vermesin...

  YILIN EN HİT LAFI - "ENGELLENİYORUZ"  
Verdiği vaatleri yerine getirmekte zorlanan Belediye Başkanı Şükrü Genç’in her toplantısında İBB’yi ve bazı meclis üyelerini hedef alarak kullandığı “engelleniyoruz” sözü 2010’un en hit lafı oldu. 

  YILIN EN AKTİF DERNEĞİ - SARI PLATFORM  
Büyük bir istek ve heyecanla neredeyse her hafta toplantılar yaparak Sarıyer için neler yapabileceğini tartışan Sarı Platform, düzenlediği fotoğraf yarışmasındaki çalışmalarıyla da Sarıyer’in en aktif derneği olmayı başardı.

  YILIN EN PASİF DERNEĞİ - SARIYERLİLER DERNEĞİ  
Önceki yıllarda daha aktif çalışan Sarıyerliler Derneği, özellikle Başkanı Hayati Kaptanoğlu’nun siyasete atılmasıyla sekteye uğradı gibi görünüyor. Bizim gözümüzde Sarıyer’in en pasif derneği olan SADER’e gelecek yıl en aktif derneği olmasını diliyoruz.

  YILIN EDEBİYATÇISI - İBRAHİM BALCI  
‘Bir Avuç Sarıyer’ kitabıyla Sarıyer’in tarihi kişiliklerini ölümsüzleştiren Balcı, yine önemli bir eserin altına imza atarak Sarıyer’de 2010 yılının edebiyatçısı oldu. 

  YILIN HABERİ  
Sarıyer’in gündemine oturan ve ulusal basında da geniş yankı bulan Sarıyer Manşet Gazetesi’nin “Ezcazıbaşı rantı” ile ilgili haberi tartışmasız olarak Sarıyer’de yılın haberi oldu. 

  YILIN SÜRPRİZ OLAYI 
Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Erol Aydın ve Hüseyin Coşkun’un bir gece ansızın istifa etmeleri 2010 yılının sürpriz olayı oldu.

  YILIN PROJESİ 
Sarı Platform Derneği’nin düzenlediği “Sarıyer” konulu fotoğraf yarışması yılın projesi oldu. 

  YILIN AMATÖR SPOR KULÜBÜ 
Yeniköy Spor Kulübü 2009-2010 sezonunda gösterdiği başarı ile süper amatör ligde şampiyon olarak, bölgesel amatör lige yükseldi. Bu başarısıyla yılın spor kulübü oldu.

  YILIN EN İYİ SPORCUSU 
Performansı ile Sarıyer Spor Kulübü’nü adeta sırtlayan Göksel ve Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi'de yapılan turnuvada Judo Kurash dalında 52 kg'da dünya gençler şampiyonu olan Sarıyer Belediyesi Bayan Judo Takımı sporcusu Kübra Cengiz 2010 yılının en iyi sporcuları oldular. 

  YILIN BÜROKRATI - DR. CENGİZ TAMER 
İstinye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Tamer’i vatandaşların da memnuniyetine dayanaraktan 2010 yılında Sarıyer’de yılın başarılı bürokratı olarak seçiyoruz. Muhtarlarımızın verdiği kararı ise bir kez daha perçinliyoruz. 

  YILIN MEKANI - MEYYALİ  
İstinye sırtlarındaki muhteşem konumu ve kalitesiyle 2010 yılında adından sıkça söz ettiren Meyyali, Sarıyer’in en seçkin mekânı oldu.

  YILIN OKULU - EVYAP / UFUK 
Başarılarıyla göz dolduran Özel Mürüvet Evyap Koleji ve Ufuk Okulları Sarıyer’de 2010 yılının en iyi okulları oldular.

  YILIN MODACISI - AYSEL TONBİL 
Ferahevler’deki Tuana Mağazası’nın sahibi Aysel Tonbil, kısa zamanda aldığı yol ile Sarıyer’de 2010 yılının modacısı oldu.

  YILIN PASTA CAFESİ - BUĞDAYLI 
Kaliteli hizmetiyle adından sıkça söz ettiren Buğdaylı 2010 yılında Sarıyer’de yılın en kaliteli pasta cafesi oldu.

Bu haber toplam 1788 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
8 Yorum