İşte AK Parti’nin adayları

İşte AK Parti’nin adayları
AK Parti’de nefesler tutuldu ve gözler milletvekilliği için mevcut görevlerinden istifa edeceklere çevrildi. KİMLER ADAY OLACAK?

AK Parti MKYK’sının, partide görevli kişiler için milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin en geç 15 Ocak'a kadar istifa etmesini kararlaştırmasıyla birlikte parti içinde kulisler hareketlendi. Risk almak istemeyenler istifa etmeden önce kulis çalışmalarıyla sağlam zemin arıyor. Sarıyer Belediye Meclisi’nde, il ve ilçe yönetiminde çok sayıda tanıdık isim gözünü Ankara’ya dikti. Kimin adaylık şansı var. Kimler kulislerde hangi kozları kullanıyor ya da kimler arasında çekişme var. Sarıyer Manşet Gazetesi sizin için araştırdı. İstanbul 2. bölge için konuşulan son durumun tamamını gündeme getiriyoruz…

Milletvekili sayısı artacak

İstanbul 2. Bölgede mevcut milletvekili olan Hayati Yazıcı, Nimet Çubukçu, Egemen Bağış, Burhan Kuzu, Ömer Dinçer ve Canan Kalsın’ın yerlerini kesin olarak koruyacağı konuşulurken, diğer isimlerin değişmesi muhtemel görünüyor. İstanbul genelinde milletvekili sayısının da artmasıyla AK Parti’nin 2. Bölgede en az 16 vekil çıkartabileceği tahmin ediliyor. Öte yandan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da Ankara’yı düşündükleri belirtiliyor.

4 ilçe başkanının adı geçiyor
Bahçelievler İlçe Başkanı Hayati Güllük, Kâğıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, Fatih İlçe Başkanı Ahmet Baha Öğütgen ve Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver’in de aday olmak için önümüzdeki günlerde istifa etmeleri an meselesi.

Yukarıdaki isimlerin yanında bir de Sarıyerlilerin yakından tanıdıkları sürpriz isimler var.

Mehmet Akif Şişmanoğlu: 2009 yerel seçimlerinde Sarıyer Belediye Başkan Adayı olan Şişmanoğlu, şuanda AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yapıyor. Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekilli adayları arasında adı geçen Şişmanoğlu’nun adaylık şansı bir hayli yüksek. Anayasa referandumunda Başbakan Erdoğan’ın İstanbul’un ilçelerini gezerken yanında bulundurduğu birkaç isimden bir tanesi olan Şişmanoğlu ilk 10’a girebilecek adaylar arasında gösteriliyor. 

Ayla Serpil Bağrıaçık: Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi olan Bağrıaçık, adaylık için şansı yüksek olan isimler arasında gösteriliyor. Ayrıca büyükşehir belediyesinde AB ve Dış ilişkiler Komisyon Başkanı olan ve oldukça başarılı bir grafik çizen Bağrıaçık’ın özellikle kadın kontenjanından ön sıralarda yer alabileceği tahmin ediliyor.

Yusuf Tülün: 2 dönem Sarıyer’de belediye başkanlığı yapan Yusuf Tülün’ün hedefinde artık milletvekilliği var. 2007 genel seçimlerinde de aday olmak için zemin arayan Tülün’ün bu sefer şansı daha fazla görünüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mahalli İdareler Koordinatörü olan Yusuf Tülün’ün 15 Ocak’a kadar istifa etmesi bekleniyor.

Ali Turan: Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi olan Turan, daha çok İBB’den aldığı trilyonluk ihalelerle gündeme geldi. Hemen her seçimde adaylığı ihmal etmeyen Turan’ın adaylık şansı nedir bilinemez ama istifa etmesine kesin gözle bakılıyor.

Cemil Özbalta: AK Parti Sarıyer Belediye Meclisi Grup Sözcüsü olan Özbalta, belediye başkan adaylığını düşünse de 12 Haziran için kulislerde zemin yoklayan isimler arasında adı geçiyor.

Ali Düşmez: İl Genel Meclis Üyesi ve Sarıyer İlçe Yöneticisi olan Ali Düşmez, son dönemlerde öne çıkan isimlerden bir tanesi. Düşmez de 15 Ocak’a kadar istifa etmesi beklenen muhtemel isimler arasında yer alıyor.

Bu haber toplam 1608 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT