İŞTE 2011 YILININ EN'LERİ

İŞTE 2011 YILININ EN'LERİ
Sarıyer Manşet Gazetesi geleneksel hale getirdiği yılın EN’lerini seçti.

İyisiyle kötüsüyle 2011 yılını geride bıraktık. Peki, 2011 yılı Sarıyer’de nasıl geçti? Kimler hangi olaylarla yılın EN’i olmayı hak etti? Kimler zirveye çıktı, kimler dibe vurdu? Hangi olay yılın skandalı olurken, kim yılın rüküşü olarak anıldı? 2011’i kimler küskün tamamladı? En iyi çıkış yapanlar, sessizliğini bozamayanlar kimler? Yılın en seçkin mekânları hangileri? Sarıyer Manşet Gazetesi’nin Yayın Kurulu 2011’i masaya yatırdı.



İşte 2011 yılında Sarıyer’de öne çıkan EN’ler


sariyerkart_658462112.jpg

YILIN SKANDALI - SARIYER KART
Gelenek bozulmadı ve yılın skandalı yine Sarıyer Belediyesi’nden çıktı. 2011’de de belediyede skandalların ardı arkası kesilmedi. Seçmekte zorlansak da çok sayıda kişinin mağdur olduğu ‘Sarıyer Kart Projesi’, ‘Kaçak Plaza’yı bile geride bırakarak skandallar listesinde zirveye oturdu.  Öve öve bitirilemeyen Sarıyer Kartlar boş çıkınca yüzlerce ihtiyaç sahibi vatandaş marketin kasasından geri dönmüştü.




YILIN EN İYİ SİYASETÇİSİ - MUZAFFER ABDALOĞLU
Plan tadilatlarına karşı duruşu ile bilinen ve bu dik duruşu ile Sarıyerlilerin beğenisini toplayan CHP’li Abdaloğlu 2011 de de yerini kimseye kaptırmadı. Eski ilçe yönetimi yüzünden CHP’den istifa eden Abdaloğlu, yönetimin değişmesinin ardından tabanın da isteği ile partisine geri döndü.




YILIN EN KÖTÜ SİYASETÇİSİ - ŞÜKRÜ GENÇ
Belediye başkanlığının üçüncü yılında verdiği sözleri yerine getirmeyen ve halktan uzaklaşan tavırları ile vatandaşların da tepkisini alan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 2011 yılında siyasi anlamda da büyük bir düşüş yaşadı. Kaçak plazadan dolayı belediye meclisini toplayabilecek çoğunluğu sağlayamayarak, Sarıyer’in tarihinde bir ilke imza attı. Bu durumu onu 2011 yılının en kötü siyasetçisi olmasına yetti. Belediyeye yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonları da Genç’i iyice eksilere düşürdü.



YILIN EN ÇALIŞKAN SİYASETÇİSİ - HALİL CANARIKAN
AK Parti Sarıyer ve İBB Meclis Üyesi olan Canarıkan, ‘2011’de de tek başına Sarıyer Belediyesi’nden daha çok çalıştı’ desek yeridir. Büyükşehir’den mahallelere getirdiği hizmetlerle adı ‘sorun çözen siyasetçi’ olarak anılan Cannarıkan, 2011’in en çalışkan siyasetçisi olmayı hak etti.




YILIN EN ÇOK KAZANAN SİYASETÇİSİ - ALİ RIZA YILMAZ
CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi olan Yılmaz, ‘Park Fora’ adındaki ünlü balık lokantası ile 2011 yılının en çok kazanan siyasetçisi oldu.




YILIN KAYBEDEN SİYASETÇİSİ - OYA TÜMER
Milletvekili adaylığı için meclis üyeliğinden istifa eden Tümer, deyim yerindeyse “Midyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu” aday listelerine giremedi. Yılın kaybeden siyasetçisi oldu.




YILIN EN MUHALİF SİYASETÇİSİ - CEMİL ÖZBALTA
AK Partili Özbalta, sert muhalefetiyle başta Şükrü Genç olmak üzere CHP’lilerin korkulu rüyası oldu. Ortaya çıakrttığı belgeler ve başarılı muhalefetiyle birçok kez de haber olan Özbalta, 2011’in en yi muhalefet yapan ismi oldu.




YILIN EN İYİ ÇIKIŞ YAPAN SİYASETÇİSİ - ALİ TURAN
AK Partili Turan sonunda şeytanın bacağını kırdı ve siyasi hayatında büyük bir çıkış yakaladı. Sarıyer Belediye Meclis Üyeliği’nden istifa edip memleketi Sivas’tan Milletvekili seçildi.




YILIN HUKUKÇUSU - AV. YAŞAR AĞSU
Birçok ünlünün de avukatlığını yapan Sarıyerli Avukat Yaşar Ağsu, başarılı savunmalarıyla yılın hukukçusu olma başarısını gösterdi.




YILIN SUSKUN SİYASETÇİLERİ
AK Parti’den Kadir Onur Yılmazer ve Yakup Güngör Mutlu’dan yine çıt çıkmadı. CHP’den ise Hacı Mehmet Bayraktar, Nasuh Aşantuğrul, Oktay Aydın, Seher Suaydın, Ekrem Tekçe, Ahmet Kuzpınar ve Timur Göksoy bu isimler yine 2011’de de sessizliklerini bozmadılar.




YILIN TUTUNAMAYAN SİYASETÇİLERİ
Görevden alınan CHP eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu ve ani bir kararla görevinden istifa eden MHP İlçe Başkanı Verda Yiğit 2011’in tutunamayanları oldular.




YILIN KÜSKÜNLERİ - KAMBER DOĞAN & ŞÜKRÜ GENÇ
Belediye Başkanı Şükrü Genç ile “kadim dostum” dediği Kamber Doğan’ın arası her nedense bozuldu. Şükrü Genç, Doğan’la aynı fotoğraf karesine dahi girmek istemiyor. Kadim dostlara Tarkan’dan ‘Yak bütün fotoğrafları’ şarkısını gönderiyor ve bu ikiliyi 2011’in küskünleri ilan ediyoruz.


en_enler_776393905.jpg

YILIN EN ŞIK SİYASETÇİSİ

MHP’li Erol Akkuş, CHP’li Oğuz Güney ve AK Partili Halil Canarıkan ile Hüseyin Coşkun giyim tarzlarıyla Sarıyer’de yılın en şık siyasetçileri oldular.




YILIN RÜKÜŞÜ - SEVGİ ATALAY

2011’de Sarıyer Belediyesi’ndeki hızlı yükselişi ile dikkatleri üzerine toplayan Atalay, ne yazık ki yılın rüküşü olmaktan kurtulamadı. Estetik yaptırıp daha lüks makam aracı seçse de, tercih ettiği kıyafetler,  uyumsuz renk tonları ve aynı kıyafetleri defalarca giymesi onu 2011 yılının rüküşü yaptı.


YILIN EN HİT LAFI - 'BAŞLIYORUZ'
Yılın en hit lafı: 2011’in hit lafı “Başlıyoruz” oldu.  Şükür Genç 2011’e “Belediye binasına başlıyoruz” diyerek başladı. 2011 bitti ama ne yazık ki belediye binasına başlanamadı. 2010’un ‘ENGELLİYORLAR” lafı 2011’de yerini ‘BAŞLIYORUZ’a bıraktı. Genç’in 2012’deki lafını şimdiden merak etmeye başladık bile…




YILIN EN AKTİF DERNEĞİ -SARI PLATFORM
Yılın en aktif derneği: Sarı Platform Derneği yaptığı önemli etkinliklerle 2011’de de zirveyi kimseye kaptırmadı. Her geçen gün daha da büyüyen, proje ve çalışmalarıyla diğer derneklere ve siyasilere de örnek olan Sarı Platform’a Sarıyer’e katkıları için teşekkür ediyoruz.




YILIN EN PASİF DERNEĞİ - SARIYERLİLER DERNEĞİ
Hayati Kaptanoğlu’nun meclis üyesi olmasından sonra tüm etkinliğini kaybeden Sarıyerliler Derneği Yenimahalle ile Sarıyer Merkez arasına sıkışıp kalmaktan bir türlü kurtulamadı. Üzülerek söylüyoruz ama sadece ‘okey oynanan yer’ olarak lanse edilen Sarıyerliler Derneği yılın en pasif derneği oldu. Çok sevdiğimiz Sarıyerliler Derneği’nin üstündeki bu ölü toprağını atıp bir an önce eski günlerine geri dönmesini diliyoruz.




YILIN SPOR ADAMI - ALİ DÜŞMEZ
2011’in yaz aylarında İstanbul Amatör Spor Kulüpleri Başkanlığına seçilen ve İl Genel Meclisi’ndeki spor komisyonu başkanlığı görevi ile de amatör spora önemli katkılar sunmaya başlayan Ali Düşmez yılın spor adamı olmayı hak etti.




YILIN BÜROKRATI - RAMAZAN EMEKLİ
Sarıyer 2011’i İstanbul’daki en güvenli ilçe olarak kapattı. Emniyetin başarılı çalışmalarıyla bazı suçlarda %100’lük bir düşüş oldu. İlçe de halkın emniyete karşı güveni arttı ve huzurlu bir yaşam başladı. Ekibini yani Sarıyer emniyetini başarıya götüren Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Emekli Sarıyer Manşet Gazetesi tarafından da 2011’in en başarılı bürokratı seçildi.




YILIN PROJE ADAMI - ÖMER KARAMAN
3B (Bal, Börek ve Balık) projesiyle Sarıyer’i marka yapmak için büyük uğraş veren Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman halk tarafından da büyük destek aldı. Kaymakam Karaman 3B ile 2011 yılının proje adamı oldu.




YILIN EN İYİ MEKANI - MEYYALİ & RHİNO CAFE
İstinye sırtlarındaki muhteşem konumu ve kalitesiyle 2011 yılında adından sıkça söz ettiren Meyyali Restaurant ve Sarıyer’in girişinde bulunan Rhino Cafe Sarıyer’in en seçkin mekânı oldular.


YILIN HABERİ - KAÇAK PLAZA
Sarıyer Manşet ’in gündeme getirdiği Maslak’taki kaçak plaza ile ilgili haber Sarıyer kamuoyunda aylarca tartışıldı. Çeşitli iddiaları içinde barındıran bu plan tadilatı CHP grubunda çatlaklar oluşturdu. Haber üzerine Belediye Başkanı Şükrü Genç Meclisi toplayamadı.


YILIN AMATÖR SPOR KULÜPLERİ
Bu kategoriyi 3 takımımız belirledi. Bahçeköy Spor Kulübü, 2. Amatör Küme, 11. Grupta, 2010-2011 futbol sezonunu şampiyon tamamlayarak bir üst lige çıktı.  2. Amatör 9. Grupta topladığı 55 puanla şampiyon olan Ferahevler Spor Kulübü de yine bir üst lige yükseldi. Kirçeburnu Spor Kulübü’de kız futbol takımı ile önemli bir başarı sağladı. Bu üç takımımız yılın EN’i olmayı başardılar.




YILIN EDEBİYATÇISI - YAŞAR İLİKSİZ
Sarıyerli Gazeteci www.haber7.com 'un Genel Yayın Yönetmeni Yaşar İliksiz ‘Konstantin’in Sırrı” adlı kitabı ile büyük bir çıkış yakaladı. İliksiz yılın edebiyatçısı oldu.




YILIN EN İYİ SPORCUSU - YAŞAR SİNAN ÇİÇEK
Sarıyer Belediye Spor’un lisanslı tekvandocusu Yaşar Sinan Çiçek İspanya’da katıldığı Uluslararası Open Madrid Tekvando Turnuvası’nda şampiyon oldu. Sarıyer’i gururlandıran Çiçek yılın sporcusu oldu.





YILIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN MARKETİ - SARIYER DİASA
2011’de Sarıyer’de hizmet vermeye başlayan DİASA kalitesi ve uygun fiyatlarıyla kısa zamanda büyük bir müşteri potansiyeli yakaladı. Özellikle Salı günleri yapılan halk günü kampanyalarına Sarıyerliler büyük ilgi gösteriyor. DİASA bu çıkışıyla 2011’in en çok tercih edilen marketi oldu.





YILIN İŞLETMESİ - TAÇ PERDE
2011’in yaz aylarında Sarıyer merkezde hizmet vermeye başlayan TAC Perde müşterilerine verdiği kaliteli hizmetle özelikle tekstil alanında yılın işletmecisi olmayı hak etti.





YILIN EN KARİZMETİK İŞLETMECİSİ - MURAT ÇAM
DİLEK Home mağazası ile yıllardır Sarıyer’de hizmet veren başarılı işadamı Murat Çam saygın kişiliğinin yanı sıra giyim tarzı ve duruşu ile yılın en karizmatik işletmecisi oldu.

Bu haber toplam 7832 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
8 Yorum