İstanbul’da önseçim yok!

İstanbul’da önseçim yok!
CHP'de Berhan Şimşek’in yerine gelecek olan il başkanı belirlendi.

CHP’de önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Berhan Şimşek’in yerine gelecek olan il başkanı belirlendi. İstanbul, Ankara ve İzmir’de ön seçim yok. Adaylık için Sarıyer’den 2 isim öne çıkıyor.

Nebil İlseven pazartesi atanıyor
Genel seçimlere sıkı hazırlık yapmaya başlayan CHP Genel Merkezi, Berhan Şimşek’in yerine getirilecek olan yeni İstanbul il başkanını belirledi. CHP İstanbul'un 1993'teki kurucularından olan Nebil İlseven’in İl başkanlığına atanması kesinleşti. CHP İstanbul İl Başkanlığı’na atanması beklenen Doğan Holding'in CEO'su Nebil İlseven Doğan Holding'teki görevinden istifa etti. İlseven'in istifası Borsa'ya gönderilen bilgilendirme yazısıyla duyuruldu. Pazartesi günü genel merkez tarafından İlseve’nin atamasının yapılması bekleniyor.

3 büyük ilde ön seçim yok
Öte yandan önseçim olacağı ümidiyle milletvekili olmak için mevcut görevlerinden istifa etmeye hazırlananlar için de önemli bir haber daha... İstanbul, İzmir ve Ankara’da ön seçim olmayacağına kesin gözüyle bakılıyor. Partinin üst yönetiminden öğrenilen bilgilere göre, bu 3 büyük ilde milletvekili adayları genel merkez tarafından belirlenecek.

Milletvekilliği için Sarıyer’den 2 isim öne çıkıyor
MYK’ da görev alan isimlerin dışında Sarıyer’den iki isim öne çıkıyor. Parti Meclis Üyesi Didem Engin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığı ile bilinen İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldız’ın milletvekilliği adaylıklarını gün geçtikçe daha da ağırlık kazanıyor.

CHP’deki son gelişmeleri ve öne çıkan adayları aktarmaya devam edeceğiz...

Bu haber toplam 1544 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum