İstanbul’da akıllı bisiklet dönemi

İstanbul’da akıllı bisiklet dönemi
Çevre bilincini geliştirmek ve sağlıklı yaşamı desteklemek amacıyla bisiklet kullanımını teşvik eden İSPARK, İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği “Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemini” yaygınlaştırıyor.

 

İSPARK, ilk etapta Kadıköy–Kartal arasındaki Akıllı Bisiklet güzergâhını Pendik’e kadar uzatırken, Fatih Belediyesi ile birlikte yapılan çalışma ile Unkapanı – Ayvansaray hattını da Nisan ayında hizmete açacak. Sarıyer- Beşiktaş sahilinde de Akıllı Bisiklet Güzergah çalışmalarına başlandı.
 
Bisikletlerini kullanabilmek için yanlarında taşımak zorunda kalan bisiklet severler artık “İsbike” akıllı bisiklet kiralama istasyonlarında bisiklet kiralayabiliyor. Kadıköy – Kartal arasında başlatılan pilot uygulama 3 aylık süreçte, 10 bin kullanım ile vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

ispark1.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen koordineli çalışmalar ile akıllı bisiklet kiralama ünitelerini yaygınlaştırdıklarını belirten İspark Genel Müdürü Mehmet Çevik, “ Kadıköy-Kartal sahil yolundaki bisiklet yolları üzerinde kurduğumuz akıllı bisiklet kiralama sistemini Avrupa yakasında da  başlatacağız. Projeyi kademeli olarak kent genelinde uygun noktalara taşıyarak bisiklet severlerin hizmetine sunmaya devam edeceğiz” dedi.

ispark3.jpg

Sistem nasıl işliyor ?
Sistem, kredi kartı ve abonelik olmak üzere 2 farklı şekilde hizmet veriyor. Akıllı bisiklet sistemini kredi kartı ile kullanmak isteyen bisiklet severlerin kiralama terminalinden ‘bisiklet kirala’ butonunu tıklayarak, öncelikle sisteme üye olmaları gerekiyor. Kısa süreli bu işlemin ardından kredi kartı ile terminal üzerindeki adımlar bir biri ardına tamamlandıktan sonra sistemin verdiği 8 haneli şifre kullanılarak bisiklet kiralanabiliyor.

ispark2.jpg

İnternet Üzerinden Abonelik
Kadıköy – Kartal arasındaki pilot uygulama ile projenin vatandaş nezdindeki gereksinimlerini belirleyen İSPARK, sistemi ve bisikletleri genel bakıma alarak gerekli güncellemeleri tamamladı. Şubat ayında yeniden hizmete açılacak proje de artık İnternet üzerinden de abonelik yapılabilecek. Abone kartları www.ispark.com.tr adresindeki formu dolduran vatandaşların adresine kargo ile gönderilecek. Kurulan tamir bakım kademe merkezi ve mobil servis aracı ile İstanbulluların yaşadığı sorunlara anında müdahale edilecek.

Bu haber toplam 11462 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT