İnönü’nün sözüyle seslendi

İnönü’nün sözüyle seslendi
İlçe yönetimi tarafından disipline gönderilen CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu, alınan bu kararla ilgili konuştu.

Sarıyer Belediyesi’nin plan tadilatıyla Eczacıbaşı’na rant sağladığı iddialarıyla ilgili olarak “Ortada kirli para var” diyerek projeye karşı çıkan ve bu açıklamalarından dolayı ilçe yönetimi tarafından disipline gönderilen CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu, alınan bu kararla ilgili konuştu. Abdaloğlu açıklamasında; “Bizi suçlamak isteyenlere rahmetli İsmet İnönü’nün bir lafıyla cevap vermek istiyorum; Bu memlekette namussuzlar kadar namuslu insanların da sesi çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“Yönetim kurulundaki arkadaşların yanıltıldıklarını düşünüyorum”
Abdaloğlu Sarıyer Manşet’e yaptığı açıklamalarında şunları söyledi: “Ben de Zeki arkadaşım gibi bu haberi internet sitenizden öğrendim. Kimse beni çağırıp bir şey sormadı. Ben bu olayı çok önemli bir olay olarak görmüyorum. Yönetim Kurulu’nda bu karara imza koyan arkadaşlarımın bu konuda bilgi sahibi olmadıkları için yanıltıldıklarını düşünüyorum. Ben eğer gerçekten disiplin kuruluna verileceksem, taraflar gelsin konuşalım bu meseleyi partinin diğer organlarıyla da tartışmış olalım.

“Parti politikasına aykırı davranışım yoktur”
Bu plan tadilatının ben geçmesine karşıydım, inançlarımız ve partimizin kararları neticesinde Sarıyer Belediyesi’nin de evet dememesi gerekirdi. Bunun aksi tarafında duranlar ise kendi açıklamalarını kendileri yapacaklardır. Benim parti politikasına aykırı düşen bir davranışım yoktur. Ortada eğer bir kirlilik var ise biz de bunu dile getirmişsek bundan dolayı bizi kimse suçlamaya kalkamaz. Bizi suçlamak isteyenlere de rahmetli İsmet İnönü’nün bir lafıyla cevap vermek istiyorum; Bu memlekette namussuzlar kadar namuslu insanların da sesi çıkacaktır.

Haklı çıkacağım! İlçe başkanı istifa etmelidir
Disiplin kurulunda partimizin yetkili organları haklılığımı görecektir. Bir kez daha söylüyorum haklılığım ortaya çıkacaktır, buna inanıyorum. Haklılığım ortaya çıktığında beni disipline gönderen ilçe başkanı derhal görevinden istifa etmelidir.  Bu da kimin nerde durduruğunun açık bir fotoğrafı olacaktır.

“Rant oyunlarını ifşa etmeye devam edeceğim”
Bu projeye evet diyenler, Sarıyer halkının vicdanına mahkûm edilmiş durumdalar. Disiplinden çıkacak karar da bu söylediklerimi haklı çıkartacaktır. Hayatımın hiçbir döneminde iğnenin ucu kadar karanlık bir nokta kimse bulamaz. Bildiğim doğruları gördüğüm çarpıklıkları rant oyunlarını ifşa etmeye devam edeceğim.  Sarıyer çok güzel bir ilçedir. Sarıyer zenginler kenti olarak dünyanın en güzel kenti olmamalıdır. Bütün kültürleriyle, barış içerisinde yaşayan bir kent olmalıdır. Sarıyer’in nimetleri güzelliklerinden herkes adaletli bir şekilde faydalanmalıdır. Sarıyer’in zenginler kenti olmasını isteyen arkadaşlarımın bütün bunları tekrar düşünmesini istiyorum.

“Sermayeye hizmet etmek için insanları satacak mıyız”
Biz iktidar olurken Sarıyer’de dürüst, adil ve çok çağdaş katılımcı demokratik bir yönetim düşündük. Biz bunu anlatırken de hedef kitlemiz olan emekçi kesime biz bunları anlattık. Aldığımız oylar da onların oylarıdır. Biz bu davranışımızla sermayeye hizmet mi edeceğiz. Sermayeye hizmet için bu insanları satacak mıyız? O insanların bize verdiği oyları inkâr mı edeceğiz. Biz bunun karşısında duracağız. Şahsım olarak ben halkıma asla ihanet etmeyeceğim.

“Bazı kişileri zengin etmek için meclis üyesi olmadık”
Biz, bazı kişiler servetlerine servet katsınlar diye meclis üyesi olmadık. Biz halkınistek ve taleplerini yerel yönetimde değerlendirmek için göreve talip olduk. Yoksa üç beş kişinin zengin olma hayallerini süslemek için biz bu göreve gelmedik.

Bu haber toplam 1825 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum