İn-bin derdi bitti

İn-bin derdi bitti
Rumelihisarı’ndan başlayıp sahil şeridinden Hacıosman Metrosu’na kadar olan güzergâha İETT tarafından otobüs hattı konuldu.

Rumelihisarı Mahallesi sakinlerine müjde! Rumelihisarı Mahalle Muhtarı Çetin Karayılan’ın çabası ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan’ın takipçiliği sonuç getirdi. Rumelihisarı’ndan başlayan ve sahil şeridinden Baltalimanı, Emirgan, İstinye ve Bağlar’ı Hacıosman Metrosu’na bağlayan güzergâha İETT tarafından otobüs hattı konuldu. Bu çalışmayla değişik mahallerdeki birçok noktada ‘in-bin’ derdi bitti. Daha önce en az iki araçla gidilmesi gereken İstinye Devlet Hastanesi ve Sarıyer Kaymakamlığı’na bundan böyle artık tek araçla gidilebilecek.

Rumelihisarı Mahalle Muhtarı Çetin Karayılan, vatandaşların çektiği trafik çilesi için İETT Genel Müdürlüğü’ne dilekçe verdi.  Ve verdiği dilekçenin takipçisi oldu. Devreye ‘Sarıyer’in sorun çözen siyasetçisi’ olarak bilinen AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan girince çözüm gecikmedi. İETT’den gelen yetkililer Muhtar Çetin Karayılan ile birlikte güzergâhta incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerden sonra bu güzergâha otobüs koyma kararı alındı.

Şükrü Genç’in mahallesinden Canarıkan’a teşekkür!
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de yaşadığı Rumelihisarı halkı bu çalışmadan dolayı İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan ve muhtar Çetin Karayılan’a teşekkür etti. Sarıyer Manşet’e konuşan vatandaşlar, “Muhtarımızdan çok memnunuz. Mahallemizin sorunlarını çözmek için büyük çaba harcıyor. Ayrıca Meclis Üyemiz Halil Canarıkan’a da görevini çok iyi bir şekilde yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Keşke tüm siyasetçiler böyle olsa, aldığı oyun hakkını verse ve toplumun sorunlarıyla ilgilense. O zaman hiçbir problemimiz kalmaz. Böyle insanları Sarıyer’de belediye başkanı olarak görmek istiyoruz” diye konuştular.

Muhtar Karayılan: Büyük bir sorun çözüldü!
Muhtar Çetin Karayılan ise, “Mahallemiz için çok büyük bir sorundu. Her gün onlarca kişi kaymakamlığa ve İstinye Devlet Hastanesi’ne gidiyor. Halkımız en azından iki otobüs değiştirmek zorunda kalıyordu. Bu hem zaman hem de ekonomik açıdan vatandaşımızı zor durumda bırakıyordu. Talebimiz üzerine İETT, sahil şeridinden Hacıosman Metrosuna kadar olan güzergâha otobüs koydu. Bu hizmetten Baltalimanı, Emirgan, İstinye ve Bağlar Mevkii’nde yaşayan vatandaşlarımız da faydalanacak. Öncelikle İBB Meclis Üyemiz Halil Canarıkan’ın bu konudaki çabası inkâr edilemez. Çok uğraş verdi. Mahallem adına bize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Sarıyer tüm güzellikleri hakediyor!
Canarıkan ise yaptığı açıklamada; “Biz Sarıyer’deki tüm vatandaşlarımıza hizmet etmek için seçildik. Bize gelen sorunları çözmek için imkânlarımız ölçüsünde çaba harcıyoruz. Vatandaşlarımızın rahat yaşamasını düşünmek zorundayız. Bu yönde çalışmalarımı sürdürüyorum. Sarıyer her güzel çalışmayı hak ediyor. Değişik mahallelerde farklı projelerimiz var. Çok yakında onlarda hayata geçecek. Büyükşehir Sarıyer’i çok önemsiyor” diye konuştu.

Bu haber toplam 1481 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
3 Yorum