İBB’ye teşekkür, Genç’e sitem

İBB’ye teşekkür, Genç’e sitem
Rumelihisarı’ndan başlayıp sahil şeridinden Hacıosman Metrosu’na kadar olan güzergâha konulan İETT otobüs hattı seferlerine başladı.

59 RH (Rumelihisarı-Hacıosman) ilk seferine AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan ve çok sayıdaki mahalle halkının katılımıyla hareket etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de ikamet ettiği Rumelihisarı Mahallesi'nde çok önemli bir sorunu daha çözdü. Mahalle Muhtarı Çetin Karayılan’ın çabası ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan’ın takipçiliği sonuç getirdi ve Rumelihisarı’ndan başlayan ve sahil şeridinden Baltalimanı, Emirgan, İstinye ve Bağlar’ı Hacıosman Metrosu’na bağlayan güzergâha İETT tarafından otobüs hattı konuldu. Vatandaşları büyük bir trafik çilesinden kurtaracak olan o otobüs seferlerine resmen başladı. Rumelihisarüstü İETT Hareket Amirliği'nde toplanan mahalle halkı Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarından memnuniyetlerini dile getirerek, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan’a teşekkür etti. Muhtarlık binası başta olmak üzere mahallenin birçok noktasına teşekkür pankartları asıldı.



Canarıkan; “Hayırlı uğurlu olsun”
‎59 RH (Rumelihisarı-Hacıosman) otobüsünün ilk seferinde Sarıyer’de sorun çözen siyasetçi olarak bilinen AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Nesim Padak, Mahalle Muhtarı Çetin Karayılan ve çok sayıda mahalle halkı Rumelihisarüstü İETT Hareket Amirliği'nde hazır bulunarak, otobüsü ve içindeki yolcuları uğurladı. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan AK Partili Canarıkan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak tüm İstanbul’a çok güzel hizmetler yapıyoruz. Vatandaşlarımızın en ufak bir problemini çözmek için gece gündüz yoğun bir çaba içerisindeyiz. Özellikle Sarıyer’in trafik sorununu çözmek için tünel ve metro olmak üzere dev yatırımlar yaptık. Mahallelerimizle ilgili tüm problemleri AK Parti İlçe Başkanımızla beraber ciddi anlamda takip ediyoruz. Bugün de Rumelihisarı gibi çok önemli bir mahallemizin ulaşım problemini çözmenin mutluluğu içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın bu mutluluğu bizim tüm yorgunluğumuzu alıyor. Bu önemli hizmetle özellikle öğrencilerimiz çok daha rahat edecek. Yine vatandaşlarımız kaymakamlığa gitmek için birkaç otobüs değiştirmek zorunda kalmadan tek araçla o güzergâhta istediği yere gidecek. Herkese hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Muhtar Karayılan: Büyük bir sorun çözüldü!
Muhtar Çetin Karayılan ise, “Mahallemiz için çok büyük bir sorundu. Her gün onlarca kişi kaymakamlığa ve İstinye Devlet Hastanesi’ne gidiyor. Halkımız en azından iki otobüs değiştirmek zorunda kalıyordu. Bu hem zaman hem de ekonomik açıdan vatandaşımızı zor durumda bırakıyordu. Talebimiz üzerine İETT, sahil şeridinden Hacıosman Metrosu'na kadar olan güzergâha otobüs koydu. Bu hizmetten Baltalimanı, Emirgan, İstinye ve Bağlar Mevkii’nde yaşayan vatandaşlarımız da faydalanacak. Öncelikle İBB Meclis Üyemiz Halil Canarıkan’ın bu konudaki çabası inkâr edilemez. Çok uğraş verdi. Mahallem adına bize verdiği desteklerden dolayı başta İBB Başkanımız Sayın Kadir Topbaş olmak üzere ve İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.



Vatandaşlardan İBB’ye teşekkür Şükrü Genç’e sitem
Aralarında Belediye Başkanı Şükrü Genç’in akrabalarının da bulunduğu mahalle halkı Sarıyer Manşet aracılığı ile Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ettiler.  Halk, “Sarıyer çok büyük bir ilçe. Kaymakamlığa gitmek için birkaç araç değiştiriyorduk ve vakit kaybediyorduk. Öğrencilerimiz okullarına rahat gidemiyordu. Bu hizmet bizi Sarıyer’e bağladı. Bizim için çok büyük bir kolaylık oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz ”dedi.

Sarıyer Belediyesi’nden mahallelerine hizmet alamadıkları için aynı zamanda komşuları olan Belediye Başkanı Şükrü Genç’e sitem eden bazı vatandaşlar da “Sarıyer Belediye Başkanı bizim mahallede oturuyor ama mahalleye hiçbir katkısı yok. Mahallede büyük bir hayal kırıklığı var. Ne oluyorsa ya Büyükşehir Belediyesi ya da Beşiktaş Belediyesi'nden geliyor” dediler.



Mahalle halkı Canarıkan’a Rumelihisarı’nın sorunlarını sıraladı
Canarıkan, otobüsü uğurladıktan sonra mahalle halkıyla uzun süre sohbet etti. Vatandaşları dinleyen Canarıkan, mahallenin sorunları yerinde inceledi. Doğatepe Parkı'nın temizliğinden şikâyetçi olan vatandaşlarla birlikte parkı gezen Canarıkan, vatandaşların parkın içine yapılmasını istediği basketbol sahası için yetkililerle konuşacağını söyledi.

59 RH’nin hareket saatleri
Rumelihisarüstü’nden:  08:10 - 09:55 – 17:40- 19:40
Hacıosman’dan:  07:20 – 09:05 – 16:40 – 18:40

Bu haber toplam 6908 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum