İBB’den cemevi talebi

İBB’den cemevi talebi
Sarıyer’de yaşayan cemevi ve alevi dernek başkanları, Sarıyer Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne giderek cemevi talebinde bulundular.

Sarıyer’de yaşayan cemevi ve alevi dernek başkanlarından oluşan yaklaşık 20 kişilik bir grup AK Parti Meclis Üyeleri Halil Canarıkan, İsmail Bülbül, Kadir Onur Yılmazer,  CHP Meclis Üyeleri Ali Rıza Yılmaz, Gökan Zeybek, Hüseyin Coşkun, MHP Meclis Üyesi Erol Akkuş ve Sarıyer Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak ile birlikte AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan ile görüştüler. Grup tarafından Turan’a Alevi vatandaşların yoğunlukta yaşadığı Sarıyer’de bir cemevinin yapılabilmesi için belli alternatifler sunuldu.

Sarıyer’deki cemevi eksikliği hissettiklerini vurgulayan AK Parti Grup Başkan Vekili Ergün Turan, “Bu bir sorun ama ilçe belediyeleri bu sorunu kendi bünyelerinde çok iyi çözüyorlar. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in böyle bir sorunu çözememesine anlam veremiyorum. Bu konuyu kendisiyle de konuşacağız. Ama ortak çözüm olacaksa biz elimizden geleni kesinlikle yapacağız” dedi.

Bu haber toplam 1197 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum