İade-i itibar kongresi iptal oldu

İade-i itibar kongresi iptal oldu
İlçe Seçim Kurulu'ndan CHP’deki kayyuma şok!

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı'na atanan kayyum heyetinin 4 Mart'ta yapılacağını duyurduğu olağanüstü kongresini iptal etti.>

CHP Sarıyer’de gelişmeler devam ediyor. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı, CHP Genel Merkezi’nin itirazını kabul ederek, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı'na atanan kayyum heyetinin 4 Mart'ta yapılacağını duyurduğu olağanüstü kongresini iptal etti.

Eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu’nun açtığı dava üzerine İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nı 30 gün içinde olağanüstü kongreye götürmesi için kayyum heyeti olarak, Gökan Zeybek, Erdal Sarıgöl ve Sefer Öztürk’ü atamıştı. Kayyum heyeti de ilçeyi 4 Mart’ta olağanüstü kongreye götüreceğini duyurmuştu. CHP Genel Merkezi de mahkeme kararını temyize götürdüğünden İstanbul 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin kararının kesinleşmediği için İlçe Seçim Kurulu'na itiraz ederek, kayyumun aldığı olağanüstü kongre kararının iptalini istemişti. Gerekli incelemeyi yapan İlçe Seçim Kurulu, CHP Genel Merkezi’nin itirazını haklı gördü ve olağanüstü kongreyi iptal etti.

Sarıgöl: “İtirazın sonucunu bekleyeceğiz”
Böylece ilçe başkanlığını olağanüstü kongreye götürmek için görevlendirilen kayyum heyetinin yetkilerinin bitip bitmediği ile ilgili de Erdal Sarıgöl yaptığı açıklamada, “Şuanda İlçe seçim kurulu itirazın sonucunu beklememiz için olağanüstü kongreyi iptal etti. Kayyumun görevi devam ediyor. Mahkemenin kararı  için yapılan itirazın sonucunu bekleyeceğiz” dedi.

Öte yandan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, "Benim ve partimin üst kurullarının belirttiği gibi görevimin başındayım. Yarın konuyla ilgili olarak, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla geniş çaplı bir açıklama yapacağım" dedi.

İşte ilk kez Sarıyer Manşet'in ulaştığı karar:




Detayları aktarmaya devam edeceğiz…

Bu haber toplam 1267 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
5 Yorum