Herkesin gözü bu binada

Herkesin gözü bu binada
Hükümet binasının Ferahevler’de yapılmasıyla beraber mahallede ciddi anlamda hareketlilik başladı.

Ferahevler esnafı umudunu hükümet konağına bağladı. Hükümet binasının Ferahevler’de yapılmasıyla beraber mahallede ciddi anlamda hareketlilik başladı. Emlak fiyatları artarken, işyeri kiraları neredeyse 2 katına çıktı. Dükkân kiralarının yüksek olmasına rağmen, geçtiğimiz birkaç ay içerisinde onlarca işyeri açıldı. Birçok banka burada şube açmak için yer kiraladı. Kaymakamlığın geçtiğimiz Mart ayında taşınacağının söylenmesiyle beraber hareketlilik daha da arttı. Ancak taşınmanın gecikmesi ise umudunu buraya bağlayan esnafı vurdu. İş yapamadıklarını söyleyen ve tabiri caizse adeta sinek avlayan esnaf, bir an önce Kaymakamlık binasının taşınmasını bekliyor.

Esnafta tedirginlik başladı
Gazetemize konuşan esnaflar, buradaki işyerlerinin artmasıyla beraber müşteri potansiyelinin azaldığını söyleyerek, “Nedense birçok kişi umudunu hükümet konağına bağladı. Bu nedenle her geçen gün yeni bir işyeri açılıyor. İşyerlerinin artmasıyla müşterilerimiz de azalmaya başladı. Yüksek olan dükkân kiralarını bile zor ödüyor durumuna geldik. Kaymakamlık binası bir kaç ay daha gecikirse birçok esnaf iş yerlerini kapatmak zorunda kalacak. Kaymakamlığın taşınmasıyla beraber umarız beklenilen hareketlilik yaşanır. Bu yüzden ticari anlamda tüm esnaf tedirgin durumda” diye konuştular.

Muhtar Öztürk, “Ferahevler’de hizmet kalitesi artacak”
Mahalle Muhtarı Turan Öztürk, “Mahallemize bu binanın yapılmasının duyulmasıyla birlikte bir hareketlilik başladı. Esnafların mahallemize talepleri daha da arttı. Kaymakamlık binasını yapılmasıyla buraya birçok kurum taşınacak bu kurumlara gelen giden insanların buralardan alışveriş yapacağı umuduyla yoğun bir dükkân talebi ortaya çıktı. Bunun dışında da bu kurumların buraya gelmesinin duyulmasıyla birlikte bankalar da harekete geçti. Şimdiye kadar hiç mahallemizde şube açmak için talepte bulunmayan bankalar, şuanda Ferahevler’de yer arayışı içerisinde. Sürekli bizlere de gelip bilgiler alıyorlar. Bu bilgileri de ciddi olarak değerlendiriyorlar. Kaymakamlık binası mahallemize güzel bir hareketlilik kazandıracağına ben de inanıyorum. Hem mahallemize hareket kazandıracak, hem esnafı canlandıracak hem de mahallemizin hizmet kalitesini arttıracak. Bu arada gayrimenkul piyasasında da her yerde fiyatlar düşerken, Ferahevler’de bazı yerlerde de özellikle dükkân fiyatlarında artışlar var. İnşallah hem mahallemize hem de ilçemize hayırlı olur. İyi olacağını düşünüyorum. Yeni binanın tüm bu beklentilere cevap vereceğine inanıyorum” dedi.

Kaymakam Karaman, “Ramazan’da tamam”
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile beraber binayı gezerken yaptığı açıklamada, binanın inşaatının tamamen bittiğini, iç döşemelerinin de Ramazan ayında bitirilerek, tüm birimlerin taşınacağını söyledi. Kaymakamlık binasının faaliyete girmesiyle beraber farklı yerlerde bulunan ve işlemlerinin yapılmasında zaman kaybetmesine neden olan birçok birim bir araya gelmiş olacak. Yeni kaymakamlık binasında; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Nüfus Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Vakıflar Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü, Müftülük, İlçe Sağlık Kurulu, Polis Merkezi, Postane, noter ve bankaların yer alacağı bildirildi.

Bu haber toplam 1858 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT