Havuzda cinayet gibi kaza

Havuzda cinayet gibi kaza
Tarabya’daki lüks bir sitede yönetecilerin ihmali az daha bir ailenin yok olmasına neden oluyordu.

İstanbul’daki Haliç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 2’nci sınıfında okuyan Hüseyin Can Menekşe (20), geçtiğimiz Cuma günü annesi, halası ve kuzeniyle birlikte Tarabya Tunç Sitesi’nde oturan ablası Tuğba Kul’u ziyarete gitti.

Tüm aile, sitenin ortak havuzunun kenarında toplanırken, Menekşe’nin 13 yaşındaki kuzeni Hüma, suya girdi. Minik kız havuza atlar atlamaz çığlık atıp çırpınmaya başladı. Hüma’nın elektrik akımına kapıldığını anlamayan üniversiteli kuzeni Hüseyin Can Menekşe de suya atladı. Ancak Menekşe’de suya atlar atlamaz çırpınmaya başlamıştı. Çığlıklar atarak olayı anlamaya çalışan ablası Tuğba Kul’da Hüma’yı ve kardeşini kurtarabilmek için havuza daldı.

ZİNCİRLEME ÇARPILDILAR
Elektrik akımı bulunan havuzda çarpılan küçük kız ve annesi Tuğba havuzdan çıkmayı başarırken, Hüma’yı kurtarmak için suya atlayan kuzeni Menekşe havuzdan çıkamadı. Olaya tanık olan site sakinleri, görevlilere, havuza elektrik veren şalterleri indirtti ancak artık çok geçti. Uzun süre elektrik akımına maruz kalan Menekşe, havuzun dibine doğru çökmüştü. Çağrılan ambulans gecikince abla Kul ile eşi, Menekşe’yi kendi araçlarıyla hastaneye götürmeye karar verdi. Menekşe, yolda karşılaşılan ambulansa alınarakdı. Yoğun bakıma alınan Menekşe hastanede 5 gündür yaşam mücadelesi veriyor.

'BİZİ GÖRDÜLER AMA...'
Kardeşini kaybetmenin eşiğine gelen ve olaydan site yönetimini sorumlu tutan abla Kul, şunları söyledi: “Havuzda bir problem olduğu için yaklaşık bir haftadır tadilat devam ediyordu. Bizim havuz kenarında olduğumuzu görmelerine rağmen, tadilatın yapıldığı yerde bulunan site yönetimindeki görevliler, şalteri kaldırdı. Bu nedenle kardeşim havuzda elektrik akımına kapıldı. Ben de onu kurtarmak isterken çarpılacaktım. Kardeşimizin bu duruma düşmesine neden olan sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz.”

Savcılık soruşturma başlattı Olaya Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı el koydu. Başlatılan soruşturma kapsamında site yöneticisi Fatih Yürek’in ifadesi alındı. Site içerisinde yaklaşık 10 yıldır olimpik bir havuz bulunduğunu belirten Yürek, “Burasının iç aydınlatılması için kısa bir süre önce 15 ampul yerleştirildi. Ancak bir kaçak olup olmadığıyla ilgili olarak bir bilgim yok. Bundan sorumlu olan kişi site teknisyenidir ve kendisi şu anda izinli” dedi.

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT