'Halkın iktidarını kuracağız'

'Halkın iktidarını kuracağız'
Kireçburnu seçim irtibat bürosu açılışında konuşan CHP İlçe Başkanı Deniz “Biz bu yola baş koyduk, Kılıçdaroğlu önderliğinde halkın iktidarını kuracağız” dedi.

Kireçburnu Mahallesi’ndeki seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz “Biz bu yola baş koyduk, Kılıçdaroğlu önderliğinde halkın iktidarını kuracağız” dedi.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı peş peşe seçim irtibat bürolarını açmaya devam ediyor. Son olarak Kireçburnu Mahallesi’nde irtibat bürosu açıldı. Açılışa, İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Milletvekili Adayları İrfan Hüseyin Yıldız ve Bilge Koçkaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Mehmet Deniz, “Biz bu yola baş koyduk”
Açılış konuşması yapan İlçe Başkanı Mehmet Deniz: Biz de bir yola baş koyduk. Tek başına CHP ile Sayın Kılıçdaroğlu önderliğinde halkın iktidarını kuracağız. Bu rüzgâr Türkiye’nin her noktasın en ücra köşesinde esmeye başladı. Bu rüzgâr Sarıyer’e de yansıdı. Biz Sarıyer’i ayağa kaldıracağız, Genel Başkanımız da Türkiye’yi ayağa kaldıracak. Ülkenin içinde olduğu durum malum. Korku imparatorluğu, ekonominin durumu, insanlarını işsizliği ve sindirilmişliği olmak üzere birçok sıkıntı içindeyiz. Bunları detaylı anlatarak sizleri burada tekrar üzmek istemiyorum ama şunu bilmenizi istiyorum. 13 Haziran’da bütün bunlar geride kalacak. Bu hortumları kestim diyenler, hortumları kestiler ama çok kalın borularla kendi yandaşlarına bağladılar. Toplumu üretmeden tüketme haline getirdiler. Kamu kurumlarında dosyanı ve çantanı al gel mantığı ürettiler. Dosyalarda rant projeleri çantalarda da ne var siz biliyorsunuz Bu ülkenin Mustafa Kemal gibi, Kemal Kılıçdaroğlu gibi insanlara ihtiyacı var” dedi.

İrfan Hüseyin Yıldız: “CHP bir yerlerden icazet alarak kurulmadı”
Milletvekili Adayı İrfan Hüseyin Yıldız ise “CHP bir yerlerden icazet alarak kurulmadı. CHP Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyeti tarafından kuruldu. CHP bir halkın sonuna kadar haklı davasının onurlu bir partisidir. Dün bu partiyi kuranlar bizden daha zor şartlar altındaydılar. Dün onların işi daha zordu. Biz karşımızdakilerin oyunlarına gelmeyeceğiz ve bunların yüzlerini komşumuza, dostumuza ifşa edeceğiz. Emperyalistlerin, sömürgecilerin, yerli işbirlikçilerin oyunları ifşa edeceğiz, bunları anlatacağız. Bankalar, sigorta şirketleri, telekomünikasyon şirketlerinin çoğunluk hisseleri yabancıların elinde. 9 yıl içinde 44 milyar dolarlık özelleştirmeler yaptılar. 9 yıl önce 120 milyar dolar olan dış borcumuz şuan 300 milyar dolara dayandı. Peki, bu gelen paralara ne oldu? Birkaç yamalı duble yoldan başka ne yaptılar?” dedi.

Şükrü Genç: “Oyumuzun kıymetini bilemedik”
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise şunları belirtti: “Bu toplum birileri ağladığında onun gözünün yaşı olabiliyorsa iktidar yakın. Biraz çalışmak lazım. Biz hep söylendi dinledik. Ama sonuçta esas bir gün bizim sözümüzün dinleneceği noktayı bir türlü bulamadık. Oyumuzun kıymetini bilemedik. Bize cambazı baktırdılar bize farklı yerler gösterdiler ama arkadan da götürdüler. Bütün işin özü bu. Ömürtepeliler ne yapacaklarını biliyorlar zaten. Çünkü buradan bir iktidar çıkardılar. Yağmurlu bir günde otobüsün üzerinde Sayın Genel Başkanımızın ve benim aday olarak seçim döneminde konuşmamızı burada yaptık. İnanılmaz bir kalabalık vardı. O yağmurla o kalabalık sel oldu aşağıya vardı ve iktidarı da aldı. Şimdi bekleyelim yağmur yağsın, o yağmur Ankara’ya iktidara götürsün bizi. Yapacak çok işimiz var. Yerel yönetimde yapacaklarımıza daha yeni başladık. Birilerini çok rahatsız ediyor. Tapu denilince ödleri kopuyor. Yapılan her işi başka bir noktaya çekiyorlar. Yapamayacakları bir şey var. Gönüllerimizi birbirinden koparamıyorlar” dedi.



Seçim bürosunun açılışında Nürettin Güleç’in verdiği konser beğeniyle dinlendi.

Bu haber toplam 2733 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT