Halk SGK hakkında bilgilendirilecek

Halk SGK hakkında bilgilendirilecek
Sosyal Güvenlik Haftası'nda Sarıyer'de bunlar olacak...

 

Yaklaşık bir yıldır Sarıyer’de hizmet vermeye başlayan Sarıyer Sosyal Güvenlik Merkezi, “Sosyal Güvenlik Haftası” dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikleler düzenleyecek. 
 
Geçtiğimiz Temmuz ayında Ferahevler’deki Sarıyer Kaymakamlığı’nın binasında açılan Sarıyer Sosyal Güvenlik Merkezi, her gün yüzlerce Sarıyerliye hizmet veriyor. Sarıyer Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Gamze Pak ile beraber 30 personelin hizmet verdiği merkez sayesinde Sarıyerliler Şişli ya da Karaköy’e gitmeden SGK ile ilgili tüm işlemlerini kısa sürede burada çözebiliyor. 

sgk_sariyer3.jpg
 
Çalışma arkadaşlarıyla birlikte çalışmaktan son derece memnun olduğunu belirten Sarıyer Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Gamze Pak, hem yaptıkları çalışmalar hem de Sosyal Güvenlik Haftası’nda düzenleyecekleri etkinliklerle ilgili bilgiler verdi. 13-19 Mayıs tarihleri arasında Sosyal Güvenlik Haftasını kutlayacaklarını belirten Pak, “Sarıyer iskelesinde bilgilendirme standı açılacaktır. Lise seviyesindeki öğrencilere seminer düzenlenecektir. İlköğretim öğrencilerine “Güven ile Sağlıklı Emeklilik" isimli kitap dağıtılacaktır. Gereksiz ilaç kullanımını önlemeye yönelik hazırlanan akılcı ilaç kullanımı projesi kapsamında “Sağlıklı yaşam bilgileri” kitabı ilçemizde 3.500 kişiye ulaştırıldı. Merkezimizde görev yapan arkadaşlarımız deneyimli olup, vatandaşlarımıza etkin, verimli ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla büyük çaba göstermektedirler. Arkadaşlarımızla birlikte en iyi şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz” diye konuştu.

sgk_sariyer4.jpg
 
‘‘Sosyal Güvenlik Haftası’’ dolayısıyla kamu kurumları ziyaret edilecek
Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilincini oluşmasına katkı sağlamak amacıyla her yıl tüm yurtta 16 Mayısı içine alan hafta ‘‘Sosyal Güvenlik Haftası’’ olarak kutlanıyor. Sarıyer Sosyal Güvenlik Merkezi de 13-19 Mayıs tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Bu kapsamda,  Koç Üniversitesi Rektörlüğü, Sarıyer Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü başta olmak üzere ilçedeki kamu kurum ve kuruluşları ziyaret edilecek. 
 
Ayrıca ziyaretlerin dışında da halkı bilgilendirmek amaçlı çeşitli etkinlikler yapacak.
 
- Sarıyer Meydanında sigortalıları bilgilendirme amacıyla Sosyal Güvenlik Masası kurulacaktır.
 
- İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortaöğretim ve lise seviyesindeki öğrencilere Sosyal Güvenlik ile ilgili seminerler düzenlenip öğrencilerimiz bilgilendirilecek.
 
- İlköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan çizgi film ve ‘‘Güven ile Sağlıklı Emeklilik’’ isimli kitabın okullarda dağıtımı yapılacak.
 
- Muhtarlara Sosyal Güvenlik Konuları hakkında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecek.
 
- Sarıyer’in köylerine bilgilendirme amacı ile ziyaretler gerçekleştirilecek.

sgk_sariyer2.jpg
 
SGK ile ilgili tüm işlemler burada yürütülüyor
2 Temmuz 2012’de hizmet vermeye başlayan Sarıyer Sosyal Güvenlik Merkezi Sarıyerlilere aşağıdaki konularda hizmet vermektedir. 

• Hizmet Borçlanması İşlemleri
• Halka İlişkiler İşlemleri
• Prim Tahakkuk Ve Tahsilat İşlemleri
• İcra Hazırlık, Takip Ve Haciz, Satış İşlemleri
• 4/A Ve 4/B Sigortalı Tescil İşlemleri
• Gss Sigortalı Tescil İşlemleri                            
• İşyeri Tescil İşlemleri
• İş Kazası/Meslek Hastalığı İle İlgili Geçici İş Göremezlik Ödeneği Verilmesi İşlemleri
• Hastalık/Analık İle İlgili Geçici İş Göremezlik Ödeneği Verilmesi İşlemleri
• Hastalık/Analık İle İlgili Emzirme Ödeneği Verilmesi İşlemleri

sgk_sariyer1.jpg

Bu haber toplam 11336 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT