Hakan Atalay aday adayı oldu

Hakan Atalay aday adayı oldu
İki dönem Kâğıthane’de CHP’den belediye meclis üyeliği yapan Hakan Atalay, CHP’den İstanbul 2. Bölgede milletvekili aday adayı oldu.

İki dönem Kâğıthane’de CHP’den belediye meclis üyeliği yapan ve sert muhalefetiyle AK Partili Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a zor anlar yaşatan Atalay, CHP’den İstanbul 2. Bölgede milletvekili aday adayı oldu. Verdiği önergelerle gündemden düşmeyen ve Kâğıthane’nin Kılıçdaroğlu’su olarak anılan Hakan Atalay, genç ve birikimiyle dikkat çekiyor.

29 Mart 2009'de gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından Kâğıthane’de CHP Meclis Üyesi olarak seçilen Mali Müşavir Hakan Atalay, iki yıla yakın meclis üyeliği yaptığı görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. İş ve siyasi yaşamındaki başarısı ve sivil toplum kuruluşlarıyla olan ilişkileriyle 2. bölgede oldukça sevilen Atalay, “Siyaset bize ne verecek değil, biz topluma ne vereceğiz onu söylemek lazım” sloganıyla bu yola çıktığını söyleyerek, adaylığı ile ilgili Sarıyer Manşet Gazetesi’ne önemli açıklamalarda bulundu. Kâğıthane belediye meclis üyeliği yaptığı sırada ilçesinde yaşanan sorunlara çözüm üretmek adına var gücüyle çalıştığını ve partisini en iyi şekilde temsil ettiğine inandığını söyleyen Atalay, "Halkımızın yaşadığı sorunların sadece yerel siyaset yaparak çözülemeyeceğini ancak genel siyasetin içinde yürütülecek mücadele ile yaşanan sorunlara çözüm üretebileceğimi düşündüğüm için böyle bir tercih yaptım" diye konuştu.

Meclis üyesi seçilirken mal bildiriminde bulundu
Meclis üyeliği görevine başlamadan önce mal beyanında bulunduğunu ve bunu bütün siyasetçilerin yapması gerektiğini söyleyen Atalay, "Siyasette şeffaflığa çok önem verdim. Bu konuda da Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu örnek aldım. Genel Başkanımız milletvekili olur olmaz mal bildiriminde bulundu. Genel Başkanımızın öncülüğünde umuyorum bu dönem gençleşme ve yenileşmeyle daha yeni şeyler üretmek gerektiği için Kağıthane'de yapacaklarımı milletvekili olarak gerçekleştirmek istiyorum" dedi. Aynı zamanda Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşam Derneği'nin aktif üyeleri arasında yer alan Hakan Atalay, seçildikten sonra başta kadına yönelik şiddet konusunda olmak üzere, eğitim ve kültürel çalışmalara da ağırlık vereceğini söyledi.

Taşeronlaşmayla mücadele edeceğim
Milletvekili olarak seçildiği takdirde partisinin seçim beyannamesinde açıklayacağı politikalar doğrultusunda çalışmalar yapacağını ve partisinin hedeflerini gerçekleştirmeye çalışacağını dile getiren Atalay, ikinci bölgede solun kale olan ilçelerinin bugün gerici ve yobaz kişiler tarafından yönetilmesinin kabul edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Özellikle Kağıthane'de çeşitli uygulamalarla taşeronlara aktarılan ayda milyonlarca liralık paralar maalesef başı boş şekilde halkın cebinden vergilerle israf edilmekte. Bende özellikle taşeronlaştırmayla ilgili çalışmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Hakan Atalay (Mali Müşavir - İktisatçı)
1972 Almanya doğumlu. Evli ve bir çocuk babası. İlk ve orta öğrenimimi Çağlayan’da tamamladıktan sonra Üniversiteyi (İktisat Fakültesi) İstanbul’da bitirdi. Marmara Üniversitesi’nden muhasebe konusunda uzmanlık sertifikası aldı. İstanbul Mali Müşavirler Odası Bilirkişi seminerlerine katıldı. Galatasaray Üniversitesi'nde İngilizce eğitimi aldı. Askerliğini Mardin –Kızıltepe’de Yedek Subay olarak tamamladı. Tesmer Eğitim ve Staj Merkezinin 2 yıllık staj eğitimini tamamladıktan sonra Mali Müşavirlik görevine başladı. İSMMMO ve TÜRMOB delegesi. Mesleki birçok kurs ve seminere katıldı. Mesleki alanda birçok sertifika ve başarı belgesi var. Orta ve büyük ölçekli şirketlerde yöneticilik yaptı. Çeşitli derneklerde ve sivil toplum örgütlerinde başkanlık ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Yusufeli Konut Yapı Kooperatifi başkanlığı yaptı. Halen Gürsel Mahallesi'nde kendi mali müşavirlik denetim ve danışmanlık şirketinde işlerine devam etmekte. Ayrıca iletişim alanında da yatırımları var. Sivil toplum kuruluşlarında da aktif olarak çalışmalara katıldı. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi. Cumhuriyet Halkevlerinin çalışmalarına katkılarda bulundu. İyi bir çevre dostu TEMA'nın çalışmalarına katıldı. Aile içi şiddete son kampanyasında aktif olarak görev aldı. CHP'li bir ailenin çocuğu olan Atalay aynı zamanda 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde CHP Kağıthane Belediye Başkan aday adayıydı. 2009 yılı yerel seçimlerinde Kağıthane Belediye Meclis üyesi seçilen Atalay aynı zamanda Nişantaşı Meslek Yüksek Okulu’nda öğretim üyesi olarak da görev yapıyor.

Bu haber toplam 8005 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum