Hacıosman metrosunda test sürüşü

Hacıosman metrosunda test sürüşü
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Darüşşafaka-Hacıosman metro hattında test sürüşünü yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Darüşşafaka-Hacıosman metro hattının ilk deneme sürüşünü yaptı. Topbaş, deneme sürüşünün ardından yapımı henüz devam eden Hacıosman metrosunda basın mensuplarına açıklama yaptı. "Kendi dönemimde başlatıp, dönemimde bitirdiğim çalışmalardan bir tanesinin, bir test sürüşü ile metromuzun bir hattını daha uzatmanın gururunu taşıyoruz" diyen Topbaş, İstanbul'un altını demir ağlarla ördüklerini söyledi. Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar İstanbul'da ulaşımla ilgili 17.1 milyar TL yatırım yaptıklarını, bunun yaklaşık 6 milyar TL'sinin ise metro yatırımına yapıldığını anlatarak, "Bu noktalara metronun geleceği hayaldi, kimse düşünmezdi. Bugün burada Hacıosman Mahallesi'ne kadar gelen hattın, test sürüşleri başlatıldı ve inşallah bu yıl içerisinde, hatta yaza gelmeden yolcu taşımaya başlayacağız. Böylece bizim dönemimizde bu bölgede 11.5 buçuk kilometreye yakın hat ilavesi yaptık. Daha önce İstanbul'daki raylı sistem yıl ortalaması 2 kilometre iken, şuanda 16 kilometre yılda çıktık" diye konuştu.

kadirtopbasiceri_128086230.jpg

HER İSTASYONA BİR TEMA
Her istasyona bir tema verdiklerini de aktaran Topbaş, "İstasyonlar bu kendi özellikleriyle anılsın istiyoruz ve bölgeden aldığı referansları istasyonlarda göstermeye çalışıyoruz. Şuanda geldiğimiz Hacıosman Mahallesi, Sarıyer'i yansıttığı için martılar, deniz nalamında ve dostluk, sevgi ve barış adına da iki tane büyük bir zeytin ve incir ağacı panosu konuldu. Her ikisi de tarihte bereket olarak adlandırılmış. 4. Levent'ten bu tarafa doğru yapmış olduğumuz bu metro hattının toplam maliyeti 507 milyon Avro "dedi. Hacıosman metro istasyonunun özelliğinin altı kat yerin altında olduğunu anlatarak, "Yukarıdaki yoldan 49 metre derinlikte" dedi. Yapılan metro hattı ve vagonlarının New York, Londra ve Paris'tekilerden daha kaliteli ve düzgün olduğunu belirten Topbaş, "Çünkü biz en son teknolojiyi kullanıyoruz" diye konuştu. Topbaş, hattın Nisan-Mayıs gibi açılmasının da planlandığını bildirdi.

Dün Ankara OSTİM'de meydana gelen patlamada hayatını kaybedenleri de anan Topbaş, metro hattının Çayırbaşı'na uzatılıp uzatılmayacağının sorulması üzerine ise, "Şuanda etüt aşamasında, proje üzerinde çalışılıyor. Ulaşım master planlarını bitirdik, ulaşımla ilgili networklerimiz hazır" dedi.

Bu haber toplam 1670 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT