Habere ve siyasete kadın eli değdi

Habere ve siyasete kadın eli değdi
Daha önce yaptığı sosyal çalışmalarla dikkat çeken Betül İstanbullu ilk önce www.kadınelihaber.com ardından da www.kadınelisiyaset.com internet sitelerini açarak Türkiye’de önemli bir eksikliği tamamladı.

Kadınlarla ilgili tüm haberler artık bu sitede olacak
Konsept olarak Türkiye’de bir ilk olan bu projenin açılış kokteyline CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin bizzat katılırken, İlk kadın başbakanlarımızdan Tansu Çiller başta olmak üzere birçok siyasetçi ve belediye başkanı yoğun programlarından dolayı çiçek ve telgraf gönderdi.



İstanbullu: “Habere de siyasete de kadın gözüyle bakacağız”
Daha önce yayın hayatında olan www.kadınelihaber.com ile 29 Ekim 2011 tarihinde yayın hayatına başlayan www.kadınelisiyaset.com adlı haber sitelerinin tanıtım ve açılışı İstanbul'un çeşitli ilçelerinden gelen katılımcılarla görkemli bir şekilde yapıldı. Genel koordinatör Betül İstanbullu konuşmasında: "Kimse bizden sert vurdulu kırdılı bir yayın beklemesin. Kadının aklını ve zarafetini ortaya koyacağız. Din, dil, ırk, mezhep, parti, statü ayrımı yapmadan annelerimizin, pazardaki, sokaktaki, alış-veriş merkezindeki, kadın kabul günlerindeki kadınlarımızın gözüyle bakacağız siyasete. Birçoğunun eğitimi olmayabilir ama hayat tecrübesi o kadar fazladır ki beraberliğin sonunda konuşulan tüm siyasi söylemler sonunda kimse kimsenin hangi partiden ya da görüşten olduğu düşünülmez bile. Bu kadınlara özgü birleştirici yetenek onları seçim zamanları otomatikman oy kazandıran konumuna sokmaktadır. Biz bu düşünceyle kadın ve siyaseti birleştirdik.Tabi bunlarla beraber akademisyenlerle, siyasilerle, siyasi eşlerle,sivil toplum kuruluşlarıyla da görüşüp ortak payda da bir araya geleceğiz." dedi.
Tekin: “Türkiye’de ilk olan bu sitenin çok başarılı olacağına inanıyorum”

Kokteylin konuklarından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin konuşmasında kadınlara güzel ve sıcak mesajlar verdi. Tekin şunları söyledi: "Türkiye'de hem kadın hem siyasetçi olmak çok zor. Şu anda parlamentonun 5/1 i kadın milletvekilleri. Hiç kadın milletvekillerinin kavga ettiğini gördünüz mü? Onun için önümüzdeki süreçte sadece parlamentoda değil hayatın her alanında kadınların ağırlığı daha fazla olması gerekmektedir. Her şeyden önce kadın doğurgandır anadır, üretkendir, Bu farkın siyasete yansıması gerekiyor. Umut ediyorum ki bu zorlu koşullarda sizler başaracaksınız. Bu haber siteniz Türkiye de bir ilk ama dünyada da konuşulacak bir haber sitesi olur. Size ve arkadaşlarınıza başarılar diliyorum" dedi.



Açılış büyük ilgi gördü
Basın ve siyasilerin yoğun ilgi gösterdiği açılışa, Eski Maliye Bakanı Ziya MÜEZZİNOĞLU, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel TEKİN, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun KAHYAOĞLU, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan AYBER, Sarıyer eski Belediye Başkan Yardımcısı Şems ÇAKIROĞLU ve 11 etnik dilde Zülfü Livaneli şarkıları söyleyen sanatçı Züleyha ayrıca ulusal ve yerel basın çeşitli sektörlerden iş adamları, bürokratlar ile birlikte çiçek gönderen Şişli Belediye Başkanı Mustafa SARIGÜL, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail ÜNAL, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü GENÇ ve telgraflarıyla destek veren Fatih Belediye Başkanı Fatih DEMİR, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı KILIÇ, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila AYDINER, Pendik Belediye Başkanı S.Kenan Şahin, Türkiye Amatör Spor Kulüpler Federasyon Başkanı ve İl Gn. Mec. Spor Kom. Bşk. Ali DÜŞMEZ, ayrıca Prof. Dr. Emre ALKİN ve Türkiye'nin ilk kadın Başbakanı Prof. Dr. Tansu Çiller telgraf göndererek başarı dileklerini bildirdi.

Bu haber toplam 3908 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT