Gelin ortak karar alalım

Gelin ortak karar alalım
Milletvekili adaylarını tanıtan Saadet Partisi İlçe Başkanı M.Gazi Kılıç, Sarıyer’in mülkiyet problemi için diğer siyasi partileri samimi olmaya ve ortak hareket etmeye davet etti.

Saadet Partisi, Sarıyer İlçe Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısıyla 2. Bölge milletvekili adaylarını tanıttı. İlçe Başkanı M.Gazi Kılıç, "Sarıyer’imizin çok derin ve karışık problemleri olmasına rağmen diğer partilerin milletvekili aday listelerinde Sarıyerli adaylara pek rastlayamadık. Hepsi yerli ve Sarıyerli olan milletvekili adaylarımız Hüseyin Bundar ve Burhan Satır Sarıyer’imize hayırlı olsun” dedi.

Kılıç “AKP kendisine verilen süreyi değerlendirememiştir”
Kılıç açıklamalarında şunları söyledi: "12 Haziran seçimleri sadece meclise kimlerin vekil olarak gidip gitmeyeceğinin seçimi değildir. Ülkemizin geleceğini çok yakından ilgilendiren olmak ya da olmamak kadar önemlidir. İlk meclisimizin kuruluş çalışmaları yapılırken Sivas kongresinde, “Manda ve Himaye kabul edilemez” kararı alınmıştı fakat şimdi dış politikamız tamamen o gün karşı çıktığımız ABD menfaatlerine göre şekillenmektedir. 12 Haziran seçimlerinde birilerinin menfaatlerine göre mi yoksa milletimizin menfaatlerine uygun dış politika yapıp yapmayacağımızın, ekonomide rantiyeci kesimin çıkarlarına göre mi, milletimizin refahı için mi şekillenecek buna karar vereceğiz. Mevcut AKP hükümeti kendisine verilen şansı iyi değerlendirememiştir."

Kılıç diğer partilere mülkiyet meselesi için çağrıda bulundu
Seçime giderken Sarıyer’imizin en büyük problemi olan mülkiyet konusunda halkımızın razı olmayacağı hiçbir çözümün yanında olmayacağız ve konunun kentsel dönüşüm adı altında müteahhitlik mantığında çözülmesine karşıyız. Biz birebir yerinde dönüşüm yapılarak demografik yapı bozulmadan çözülmesini istiyoruz. Derbent ’teki olaylardan sonra siyasi partiler, Sarıyer Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ardı ardına açıklamalar yaptılar ve yıkıma karşı olduklarını açıkladılar. Buradan hareketle tüm siyasi partilere sesleniyoruz, gelin siyasi partiler ve STK’lar olarak, “Sarıyer’de kimsenin evini yıkmayacağımıza, Sarıyerlileri Sarıyer dışına göndermeyeceğimize ve onların rızasının olmayacağı bir çözümü kabul etmeyeceğiz” diyerek ortak bir karar alalım ve seçim öncesi bunu ilan edelim."

Konuşmasının sonunda “Saadet geliyor, bolluk ve bereket devri yeniden başlıyor” diyen Kılıç’ın ardından İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayları kendilerini tanıttı. Sarıyer’in tüm sorunlarını çok iyi bildiklerini ve ilçeye yabancı olmadıklarını söyleyen adaylar 12 Haziran için destek istediler.

saadet3aday_909699978.jpg

Bu haber toplam 5884 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum