Geleneksel uçurtma şenliği

Geleneksel uçurtma şenliği
Sarıyer Belediyesi ve Kabataş Erkek Lisesi’nin ortaklaşa düzenlediği 3. Geleneksel Uçurtma Şenliği Demirciköy Kültür Merkezi bahçesinde gerçekleştirildi.

Lise öğrencileri, aileler ve Sarıyerli yurttaşların katılımıyla güzel bir sonbahar gününde gökyüzüne uçurtmaların yükselmesiyle başlayan şenlik, çeşitli aktivite ve oyunlarla devam etti. Yoğun çalışma temposundan ve şehir yaşamının stresli havasından bir günlükte olsa kurtulmak isteyen anne-baba ve çocukların hep birlikte uçurtma uçurdukları etkinliğe, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber ve Kabataş Erkek Lisesi Müdürü Uğur Açıkgöz de katıldı.

“Sarıyer Belediyesi’ni Kabataş ailesinin bir ferdi olarak görüyoruz”
Bu yıl 3. sü düzenlenen etkinliği organize eden Kabataş Erkek Lisesi Fizik Bölümü Başkanı Hakan Bilir, “Uçurtma Şenliği” ni geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Bilir, Kabataş Erkek Lisesi’nin 100 yıllık bir camia olduğunu ve bu camiayi bir arada tutan dernek, okul aile birliği ve vakfın yanında Sarıyer Belediyesi’ni de bu ailenin bir ferdi olarak gördüklerini söyledi.  Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in her zaman yanlarında olduğunu ve bu şenlikte de yaptığı katkılardan ötürü kendisine ve Sarıyer Belediye’sine sonsuz teşekkürlerini sunduklarını dile getirdi.

Akşam saatlerine dek süren etkinlikte, sahneye çıkan öğrenci grupları, söyledikleri popüler parçalar ve düzenledikleri çeşitli oyunlarla eğlenceli bir gün geçirdiler. Yeni Türkü’nün sahne almasıyla mikrofona gelen solist Derya Köroğlu, seslendirdiği unutulmaz şarkılarıyla hem büyüklere hem de gençlere muhteşem bir konser verdi.



Bu haber toplam 2347 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT