Gelen gideni arattı

Gelen gideni arattı
Hürriyet'in en çok takip edilen köşe yazarlarından birisi olan Rahmi Turan, “Diken eken, gül toplamayı ummamalı!” adlı köşe yazısında Sarıyer Belediyesi'ni eleştirdi.

Hürriyet Gazetesi’nin önemli kalemlerinden Rahmi Turan, dün yazdığı köşe yazısında Sarıyer’in güzelliklerinden bahsederken, Sarıyer Belediyesi’ne yüklendi. “Diken eken, gül toplamayı ummamalı!” isimli köşe yazısında Sarıyer Belediyesi’nin eksikliklerinden bahseden Turan, Balıkçılar çarşısı ve yaz aylarında yaşanan trafik sorunu hakkında belediyeyi eleştirdi. Turan’ın yayınladığı okur mektubunda ise bir Sarıyerli, “Gelen gideni arattı” dedi.

İşte Rahmi Turan'ın yazısı...
İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olan Sarıyer’de oturanların dertleri de bir başka… Diyorlar ki:
“Sarıyer’in simgesi olan Balıkçılar Çarşısı’nı yıkıp dağıtan ve koca ilçede balıkçılara doğru dürüst bir yer bulamayan eski ve yeni tüm belediye başkanlarından şikayetçiyiz!”
Gerçekten eskiden Sarıyer denilince balıkçılar akla geliyordu.
Sarıyer’e gelip de taze balık almadan dönen azdı.
Geçtiğimiz yıllarda belediye, “Balıkçılar Çarşısı”nı yıkıp yerle bir etti. Ne oldu?
Yeni bir yer gösterilmeyen balıkçılar dağıldı, çarşı, küçük küçük birimler halinde oraya buraya saçıldı!
Bu, daha önceki AKP’li belediyenin günahıdır ama şimdi Sarıyer’de CHP’li belediye var. Ne yapıyor? Hiç! Koskoca Sarıyer bölgesinde, balıkçıları bir araya toplayacak “eli yüzü düzgün” bir yer bulunamıyor. Ayıp değil mi?
Sarıyer Belediyesi’nin daha büyük ayıbı, ilçenin merkezindeki trafik kargaşası…
Aslında kargaşadan da öte bir facia bu…
Özellikle tatil günleri otomobille Sarıyer tarafına giderseniz, ilçenin merkezinden geçebilirseniz geçin… Dipsiz bşr kuyuya saplanmış gibi oluyorsunuz…
İleri de gidemezsiniz, geri de…
Sağa da dönemezsiniz sola da…

GELEN GİDENİ ARATTI!
Bir okurum yazdığı şikayet mektubunda:  ‘Yürüyerek beş dakikada geçeceğim yolu, otomobille zaman zaman bir ya da bir buçuk saatte aşıyorum. Belediye, hafta sonlarında düğümlenen trafiği açmak için kılını bile kıpırdatmıyor. Saldım çayıra, Mevlam kayıra! Biz Sarıyer’de AKP’li Belediye’den şikayet edip onu devirdik ama ne yazık ki, gelen gideni arattı!' Diyor ve ekliyor:  'Seçimi kazanınca halkı unutuyorlar. Fakat unutmasınlar, bunun yarını da var.'
Okurum haklıdır. Bazı belediyeler diken ekiyor. Diken ekenler gül toplamayı ummamalıdır!

Bu haber toplam 1483 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum