Gecekondulara izin mi veriliyor?

Gecekondulara izin mi veriliyor?
Başbakan kaçak binaları yıkacağız derken, Sarıyer'de kaçak bina sayısı artıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 600’e yakın vatandaşımızın hayatını kaybettiği Van’daki deprem felaketinden sonra “İktidarı kaybetme pahasına da olsa kaçak binaları yıkacağız” açıklamalarının yankıları devam ederken, gazetemize gelen maillerde Sarıyer’de her geçen gün yeni gecekonduların yapıldığı ileri sürülüyor. İddialara göre; Sarıyer Belediyesi, Baltalimanı ve FSM’de çok sayıda gecekondunun sıfırdan yapılmasına göz yumuyor. Zabıtanın ise kaçak inşaatlara müdahale etmediği iddia ediliyor.

Sarıyer Manşet’in haber merkezine mail gönderen vatandaşlar, özellikle Van’da yıkılan binalara dikkat çekerek, İstanbul’da yaşanacak olası bir depremde can kayıplarının artmaması için yetkilileri uyardı. Özellikle FSM ve Baltalimanı’nda son dönemlerde mantar gibi türeyen gecekonduların olduğunu belirten vatandaşlar, bu bölgelerin ölüm tarlalarına dönüşmemesi için Sarıyer Belediyesi’nin bu konuda görevini yapmasını istiyor.

Baltalimanı Muhtarı Ali Haydar Aslan haberimizden sonra yaptığı açıklamada, mahallesinde 3 tane bu tür gecekondu olduğunu İSKİ'nin sularını kestiğini, belediyeninse gerekli çalışmayı yaptığını söyledi.

Bu haber toplam 1510 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum