Fen İşleri’ndeki değişim fark edildi

Fen İşleri’ndeki değişim fark edildi
Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü son zamanlarda yaptığı çalışmalar dikkat çekmeye başladı.

Sarıyer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne Bülent Doğan ve yardımcılığına Serhan Bilgen’in getirilmesiyle birlikte fark edilebilir çalışmalar başladı. Maden Dereiçi gibi yıllardır problemi çözülemeyen bölgelerdeki kalıcı çözümler vatandaşta memnuniyet yarattı. Bunun yanında değişik mahallelerde yaklaşık 5 aydır devam eden asfalt, merdiven, kaldırım ve istinat duvarı gibi çalışmalarda göz dolduruyor.

Maden Dereiçi’nde atık su sorunu çözüldü
Maden Dereiçi’nde Fen İşleri ekipleri tarafından yapılan 2500 metre uzunluğundaki atık su kanalı ve 120 metre uzunluğundaki yağmur suyu kanalı ile Maden Mahallesi’nde uzun yıllardır devam eden sorun çözülmüş oldu. Yapılan çalışmalardan önce, kanalizasyon olmaması nedeni ile 25 yıldır lağım suları dere kenarlarında akıyor ve bu durum mahalle ile dere güzergâhında salgın hastalıklara ve çevre kirliliğine neden oluyordu.  Ayrıca dere ile taşınan lağım suları Çırçır Deresi’ne karışarak, denize akması sebebiyle büyük oranda kirliliğe sebebiyet veriyordu. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan atık su kanalı ile açıktan akan lağımlar, mevcut kanalizasyon sistemi ile kolektörlere ulaştırılarak tüm olumsuzluklar ortadan kaldırıldı.

Maden Mahallesi Dernek Başkanı Ali Doğan Sarıyer Manşet aracılığı ile mahallerine yapılan hizmetten dolayı Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Fen İşleri Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

Fen İşleri Müdürlüğü ayrıca son 5 ayda Sarıyer’in köy ve mahallelerinde yaptığı asfaltlama çalışmalarıyla da önemli bir performans sergiledi. Günlük 800 ton üretim kapasitesiyle çalışan Ayazağa’daki asfalt fabrikasında Sarıyer’in asfalt ihtiyacına cevap verilmeye çalışılıyor.

Bu haber toplam 1288 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT