Farklılıkları ortadan kaldıran şenlik

Farklılıkları ortadan kaldıran şenlik
Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen 2.Geleneksel Bahar Şenliği’nde özel çocuklar, ailelerine atölyede yaptıkları resim çerçevelerini hediye ettiler…

Emirgan’da bulunan zihinsel engelli, otizmli, downlu çocukların eğitim gördüğü, Özel Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde 2.Bahar Şenliği düzenlendi. Şenliğe katılan  çocuklarla aileler gönüllerince bir gün geçirdiler. Özel bireylere, imkan tanındığında başaracaklarının mesajının verildiği etkinlikte,  çocuklar atölyede annelerine kendi elleriyle yaptıkları fotoğraf çerçevelerini hediye ettiler.



“Sevgi ve Sabır Engelleri Aşar”
Sarıyer Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Komisyonunda görevli Aysun Deniz, Ayşe Ünlü ile Aysın Günen,   Zencefil’de gerçekleştirilen şenlikte özel aileler ile çocukları yalnız bırakmadılar. Kent Konseyi üyelerinin duygulu anlar yaşadıkları şenlikte konuşan Aysın Günen, “Bu tip organizasyonlar sayesinde farklılıklar ortadan kalkıyor. Burada aileler ve çocuklar için yaratılan güzel ortamın bütün merkezlere örnek olmasını dileriz.  Bir anne olarak hepimiz aynı zamanda duygusal anlar yaşadık. Ama gördük ki sevginin ve sabrın aşamadığı bir problem yok.  Ayrıca iyi bir özel eğitimle hem anneler hem de çocuklar, sorunları rahatlıkla çözüyor ve farklılıklarını ortaya koyabiliyorlar”.

Bu haber toplam 5195 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT