Farklılıkları buluşturan sergi

Farklılıkları buluşturan sergi
Reşitpaşa’da hanımların el emeği göz nurunun sergilendiği kermeste, engelli bireylerin Zencefil özel eğitim atölyesinde hazırladıkları değişik çalışmalar görücüye çıktı.

Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Reşitpaşa Şubesi tarafından gerçekleştirilen yıl sonu sergisinde farklılıklar ortadan kalktı.

Geleneksel el sanatlarımızın en güzel örneklerinin teşhir edildiği sergide, Özel Zencefil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi atölyesinde engelli çocukların hazırladığı çalışmalar da sergilendi. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Adnan Ayber, Recep Yel ile Sarıyer CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in  yanı sıra mahalle muhtarlarının da katıldığı sergide duygulu anlar yaşandı.



Sarıyer Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Çelik, Reşitpaşa şubesinin bulunduğu arazide bulunan binada yeni sezonda da çalışmalarını sürdürmek istediklerini belirtirken, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber’de bölge halkının kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Reşitpaşa ile Emirgan halkının özellikle de engelliler ile ev hanımları ve emeklilere yönelik atölye, park, yaşam alanları gibi tesisleri en kısa zamanda bölgede inşa edeceklerinin de sözünü tekrarladı.

Adnan Ayber, Halk Eğitim Merkezleri kanalıyla geleneksel el sanatlarının yaşatıldığını belirterek, “Sarıyerli hanımlar bu konuda çok iddialı. Biz hanımlarımızın bu yeteneğini ve ilgilerini evlerine katkıda bulunacak hale getirmek istiyoruz. Bunun için yapılan projelerle yeteneklerini iş hayatına aktarmalarını arzuluyoruz” dedi.




Bu haber toplam 3086 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT