Evyap mucitlerinden iki altın madalya

Evyap mucitlerinden iki altın madalya
Son yıllardaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Özel Mürüvvet Evyap Okulları uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi.

 

Gürcistan’ın Başkenti Tiflis’te yapılan 7. İYİPO Genç Mucitler Proje Yarışmasında Evyap'lı mucitler Matematik ve Mühendislik alanında iki altın madalya aldı.

900 projenin başvurduğu yarışmaya 30 ülkeden 115 proje davet edildi. Finale kalan matematik, fizik, kimya, biyoloji, mühendislik ve bilgisayar dallarında projeler Tiflis Sheraton Otel’de sergilendi. Alanlarında uzman akademisyenlerden oluşan üçer jüri tarafından hassasiyetle incelenen projeler değerlendirildi. Üç günün sonunda projelerin %10’u altın, %20’si gümüş ve %30’u bronz madalya alarak ödüllendirildi. Ödül töreni Gürcistan Milli Eğitim Bakanlığı’nda yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Giorgi Margvelashvili her ülkeden gelen öğrenci temsilcilerini ve getirdikleri hediyeleri kabul etti. Türkiye’yi temsilen Evyap Koleji öğrencisi Dilşad Vural Bakana Minyatür Lale motifli Türk kahve takımı hediye etti.
 
Türkiye’nin Gürcistan büyükelçisi Levent Murat Burhan ve Avrupa Birliği Gürcistan temsilcisinin hazır bulunduğu ödül töreninde sevinç ve hüzün bir aradaydı.
 
Türkiye’nin 12 projeyle temsil edildiği yarışmada İstanbul Özel Mürüvvet Evyap Koleji matematik ve mühendislik alanında ülkemizi temsil etti. Matematik alanında hazırladığı “İki Boyutlu Geometrik Teoremlerin Üç Boyutlu İspatları” adlı projesiyle Hüseyin Can Kıroğlu, mühendislik alanında hazırladıkları “Yoğunlukları Farklı Sıvı-Sıvı Karışımlarını Ayrıştıran Sistem” adlı projesiyle Dilşad Vural ve Aylin Savaşlar iki altın madalya alarak ülkemiz adına büyük bir başarıya imza attılar. Avrupa birliği tarafından desteklenen yarışmada altın madalya alan öğrencilere ayrıca laptop hediye edildi.
 
Öğrencilerin proje danışmanlığını yapan matematik öğretmeni A. Gafur Taşkın öğrencilerini tebrik ederken duygularını şöyle ifade etti: “Başarılı bir organizasyonun sonunda ülkemizi temsil etme sorumluluğunu üzerine alan öğrencilerimin ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek iki dalda altın madalya ile dönmeleri bizi mutlu etti. Yarışmanın ilk gününden itibaren bizi yalnız bırakmayan ve projelerimizi dinleyerek moral desteği veren Türkiye’nin Gürcistan büyükelçisi Levent Murat Burhan Beye teşekkür ederim. Öğrencilerimi, ailelerini ve her türlü desteğini esirgemeyen Evyap Koleji yönetimini tebrik eder, sonsuz teşekkürler ediyorum.”

Bu haber toplam 4618 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT