Evyap Koleji’nden bir ilk daha

Evyap Koleji’nden bir ilk daha
Türkiye’de ilk defa Evyap Koleji tarafından düzenlenen ve her yıl organize edilmesi düşünülen Enformatik Olimpiyatı’nda dereceye giren öğrenciler ödüllerini aldı.

Başarılı öğrenciler Cumhuriyet altını, yarım altın, çeyrek altın, altın-gümüş ve bronz madalyalar ile ödüllendirildi.



8 Mart’ta Evyap Koleji’nde gerçekleştirilen Enformatik Olimpiyatı için 12 Mayıs’ta ödül töreni düzenlendi. Okul binasında gerçekleştirilen törene Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gülperi Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Şube Müdürleri Mehmet Akgünoğlu ve Kenan Keskin, İlçe Spor Müdürü Namık Şişman, Enformatik Olimpiyatı Koordinatörü Bülent Aysal, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı. Başarılı öğrencilere ödüllerini takdim eden Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, bu projeyi ve Evyap’ın kalitesini anlatarak okula övgüler yağdırdı.



83 okuldan 350 öğrenci katıldı
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra açılış konuşması yapan Okul Müdürü Kemal Pehlivan, Evyap Koleji’nin Türkiye’de ilk kez Enformatik Olimpiyatı’yla ilgili bilgi verdi. Pehlivan, “Ülkemizde ilk defa Evyap Koleji tarafından düzenlenen ve her yıl organize edilmesi düşünülen Enformatik Olimpiyatı etkinliğinin ilki 8 Mart’ta okul yerleşkesinde gerçekleştirildi. İlköğretim 5, 6, 7, 8 ve lise 9 ve 10.cu sınıf öğrencilerinin katılabildiği yarışma içerik olaraktan ülkemizde bir ilki temsil etmektedir. Yarışmanın ilk aşamasında internet üzerinden toplam 83 okul ve 350 öğrencinin katılımı gerçekleşti. İlk aşama sınavına giren 210 öğrenci ikinci aşama sınavına girmeye hak kazandılar. Yazılı sınav sonucunda da öğrenciler başarı dereceleri ve girdikleri kategorilere göre bugün burada cumhuriyet altını, yarım altın, çeyrek altın, altın-gümüş ve bronz madalyalar ile ödüllendirilecekler” dedi.

Dünya çapında bir proje
Enformatik Olimpiyatı ile geleceğin bilgisayar programcıları, şifre bilimcileri ve dilbilimcilerinin yetiştirilmesi amacı taşıdıklarını vurgulayan Pehlivan, “Rusya, Almanya, Amerika gibi birçok ülkede, dünya çapındaki yazılım firmalarının desteği ile yapılan yarışmaların içeriği ile Evyap Koleji Enformatik Olimpiyatları’nın içerikleri birebirdir. Ülkemizdeki cevher zekâların ortaya çıkarılmasında bir araç olduğuna inanılan bu yarışma ile gelecekte ülkemize ve dünya insanlığına hizmet edecek olan bilim insanlarının yüreklendirilmesi amaçlanmaktadır” diye konuştu.



Kaymakam Karaman, “Evyap okulları bir markadır”
Dereceye giren başarılı öğrencilere ödüllerini veren Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, “ Evyap Okulları bilinen ve yeniliğe açık, son derece modern, kurulduğu günden bu yana bölgesinde farklılığını hissettiren bir okulumuzdur.  Kuruluş amacı zaten kar değil anı zamanda tamamen hizmet amacını taşıyan bu okulumuzun içinde bulunduğu donanım her türlü takdirin üzerindedir. Sarıyer bir marka ilçedir. Ve Bu marka ilçenin içerisinde marka özel okullarımız vardır. Bunlardan da birisi Evyap Okulları’dır. Çocuklarımıza şükranlarımı sunuyorum, ailelerine ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Bu töreni hazırlayan okul müdürümüze teşekkür ediyorum, hepinizin geleceği aydınlık olsun” dedi.



Celal Yılmaz Gültekin “Evyap’ı tebrik ediyorum”
İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin ise, “Evyap Okulları’nın yapmış olduğu bu hayırlı hizmeti takdir ediyorum. Bize öğrenciliğimizde ne teşekkür ettiler, ne madalya taktılar. Kurşun kalemle güzel resim yapmaya çalışırdım. Okullarda Atatürk köşelerini hep bana hazırlatırlardı. Arkadaşlarım gelip bana teşekkür ederlerdi ama ne okulumuzun yönetimi ne de öğretmenlerimiz bize teşekkür etmedi. O yüzden ben bu hizmeti çok önemsiyorum. Güzel işler yapanlara teşekkür edilmeli. Öğrenci kardeşlerimizin bu töreni unutmayacağını biliyorum. Türkiye’de ilk defa böyle bir uygulama yapıldı. Evyap Okulları’na bu güzel hizmetlerinin devamını diliyorum. Bu okul güler yüzlü, ehil kadrosuna çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ödül töreninin sonunda Evyap Koleji Müdürü Kemal Pehlivan törene katılan ilçe protokolü, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Bu haber toplam 5326 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT