Evyap Dünya Şampiyonu oldu

Evyap Dünya Şampiyonu oldu
Azerbaycan'da düzenlenen 6. INEPO-EUROASIA Uluslararası Çevre Koruma Olimpiyatı’na katılan Özel Mürüvvet Evyap Koleji Öğrencileri dünya birincisi oldu.

Azerbaycan’ın Bakü şehrinde 03-08 Nisan 2012 tarihleri arasında yapılan 42 ülkeden 400’ün üzerinde katılımcının olduğu 6. INEPO-EUROASIA Uluslararası Çevre Koruma Olimpiyatı’na katılan Özel Mürüvvet Evyap Koleji Öğrencileri dünya birincisi oldu.

6 farklı jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda mühendislik dalında Özel Mürüvvet Evyap Fen Lisesi öğrencisi Fatih Ege Özay ve Özel Mürüvvet Evyap Anadolu Lisesi öğrencisi Murat Uluç Akyüz’ün ortaklaşa yaptıkları “Petrol Toplayan Bariyer Sistemi” adlı proje tüm rakiplerini geride bırakarak altın madalyaya uzanarak bayrağımızı gururlan dalgalandırdılar.



Projeyi hazırlayanlardan Fatih Ege Özay, “Projemiz altın oranı içeren deniz kabuğunun şeklini baz alarak geliştirdiğimiz bir sistemle deniz yüzeyine dökülen petrolü hem çevreleyen hem de toplayan bir bariyer yaptık. Bir petrol ülkesi olan Azerbaycan yetkilileri, Petrol Bakanı, Enerji Bakanı ve Çevre Bakanı bizi kabul ettiler; yaptığımız projeyi kendilerine takdim ettiğimizde ilgi gösterdiler ve çeşitli hediyelerle bizi ödüllendirdiler. Projemizi Türkiye adına en güzel şekilde sunduk. Jürinin bizi birinci seçmesi ve bayrağımızı dalgalandırmamız bizi çok mutlu etti. Ülkem adına gurur duydum” dedi.

Murat Uluç Akyüz ise, 42 farklı ülkeden gelen projeler içerisinde projelerinin altın madalya alması tarif edilmez bir duygu olduğunu söyledi. Akyüz, "Bizim okulumuz boğazda bir okul. Bunun aynısının ülkemizde ve benzer yerlerde de olabileceğini düşündük. Fatih arkadaşımla böyle bir proje yapmaya karar verdik. başardığımız için mutluyuz” diye konuştu.



Proje öğrencilerine danışmanlık eden fizik öğretmeni Ahsen Er Taştan ise, "Üniversitede yapılan araştırmalar için ilk adım olan bu tip projelere okulumuz öğrencileri hazırlanıyor ve önemli başarılar elde ediyorlar. Öğrencilerimle gurur duyuyor, kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Proje öğrencilerine danışmanlık yapan ve Azerbaycan’da eşlik eden matematik öğretmeni Abdulgafur Taşkın ise şunları ifade etti; "Projemiz deniz yüzeyine dağılan petrolü çeviren aynı zamanda bunu toplayan bir bariyer sistemidir. İki işi bir arada yapan bariyer sistemi şu anda yok. Bunu öğrencilerimiz başardı, çok mutluyuz. Bu tip başarılar bir ekip işi; Okulun personelinden müdürüne kadar herkesin bunda bir emeği var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz."



“Başarı tesadüf değildir”
Okul müdürü Ersin Sayar ise projede emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutlayarak, “Bu başarılar tesadüf değil. 29 Ekim’de Brezilya’da yapılan MOSTRATEC Bilim ve Teknoloji Olimpiyatında yine bir dünya birinciliği elde etmiştik. Aynı zamanda Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarıyer Kaymakamlığı’nın yapmış olduğu “Sarıyer’in En İyi Okulu” yarışmasında birinci olmuştuk. Bilimde, sanatta ve sporda başarılarına bir yenisini daha eklediğimiz için mutluyuz. Bütün ekibimi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Şampiyon öğrenciler havaalanında Türk bayrakları eşliğinde coşkuyla karşılandılar. Ardından Okul Müdürü Ersin Sayar ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ve Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ı ziyaret ettiler.

Bu haber toplam 11007 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT