Etkinlik yapacak salonumuz yok

Etkinlik yapacak salonumuz yok
Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, “Salon demek kültür demek ama bakıyorsunuz ki, Sarıyer’de doğru dürüst bir salonumuz yok” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve ilçedeki okulların yaptığı etkinliklerle ilgili Sarıyer Manşet Gazetesi’ne bilgi veren Celal Yılmaz Gültekin, Sarıyer’de eğitim kalitesinin her geçen gün arttığını ancak okullarda ciddi bir salon eksikliğinin olduğunu belirtti.

Müdür Gültekin, konuyla ilgili şunları söyledi: “Partiler, sivil toplum kuruluşları, belediye, herkes bir etkinlik düzenlemek için Halk Eğitim Merkezi'nin salonunu istiyor. Sarıyer, İstanbul’un en nadide ilçelerinden biri ancak malesef ciddi bir salon eksikliğimiz var. Salon demek kültür demek ama bakıyorsunuz ki Sarıyer’de salon yok. Salon olmadı mı öğrencilerin başarı kabiliyetleri ortaya çıkamıyor, sahneye çıkıp kendilerini ifade edemiyorlar. Öğretmenler organizasyonlar düzenleyemiyor o zamanda sosyo-kültürel seviyemiz aşağılara iniyor. Ben fizik öğretmeniyim, laboratuvar olmayan bir okulda fizik öğretilebilir mi? Spor salonu olan okul ile olmayan okul bir olur mu? Çocuklar salonlarda etkinlikler içerisinde oldukları zaman okullar tahrip edilmiyor. Çocuk zamanını orada geçiriyor. Spor salonlarında, toplantı salonlarında çocuklar enerjisini boşaltıyorlar. Bu durumda da okulda yapılabilecek tahribat minimum düzeye iniyor." dedi.

Okulların bir şekilde acilen salonlarla donatılması gerektiğini belirten Gültekin, "Müsait olan okullarımız var oraya biran önce tam donanımlı kliması, ses tesisatı, havalandırmasıyla yeni salonların yapılması gerekiyor. Genelde bu işleri yerel yönetimler yapıyorlar. ”dedi.

Bu haber toplam 1323 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum