Esnaf sonunda isyan etti!

Esnaf sonunda isyan etti!
Sarıyer Belediyesi’nin bir aydan fazladır bitiremediği kaldırım çalışması, Sarıyer Merkez’deki esnafı isyan ettirdi.
İşleri durma noktasına gelen Bürümcük ve Aziz Özgür Sokaktaki esnaf,  belediyede muhatap bulmayınca topladıkları imzaları Sarıyer Kaymakamlığı’na teslim etti.  

kaldirim3.jpg

İşleri durma noktasına geldi
Sarıyer Belediyesi bir ay önce Merkez Mahallesi’ndeki Bürümcük ve Aziz Özgür sokaklarında kaldırım çalışması başlattı. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından esnafa çalışmanın bir hafta içerisinde bitirileceği söylendi. Üzerinden bir ay geçmesine rağmen çalışma bir türlü bitmedi. İşyerleri toz toprak içinde kalan ve işleri neredeyse durma noktasına gelen esnaf duruma isyan ederek imza topladı. Belediyeden sağlıklı cevap alınamayınca toplanan imzaların Sarıyer Kaymakamlığı’na teslim edildiği belirtildi. 

kaldirim1.jpg

Çalışma uzadıkça uzadı…
Sarıyer Manşet Gazetesi’nin muhabirlerine konuşan esnaf tepkisini şu şekilde dile getirdi: “Çalışmalara 1 ay önce başlandı. Eleman sayısı çok az. Tecrübeli eleman eksikliği var. Sokak giriş çıkışları kapatıldı. Sokak içerisinde temizlik yapılmıyor. Sağlıklı olmayan bir çalışma güven vermiyor. Tozdan çevredeki esnaf ve halk büyük zarar görüyor. Bazı dükkânlar kepenk kapattı. Çalışmalar çok yavaş ve aksayarak devam ediyor. Malzemeler çok geç geliyor. Proje çizilmeden ve esnafa gerekli bilgi verilmeden yıkıma başlandı 1 hafta içerisinde bitirilecek diye söz verildi. Ancak uzadıkça uzuyor, böyle giderse 1 ay daha bitmez. Büyük zarar içerisindeyiz” diye konuştular. 

kaldirim2.jpg

Ciddi maddi zararımız var
Gördükleri zarardan dolayı belediyeyi ve taşeron firmayı mahkemeye vereceklerini belirten esnaf, “Dükkânlar pislik içinde. Esnaf bu ayki kiralarını çıkaramadı. 15-20 bin TL’lik bir zarar söz konusu. Vergiler ve eleman maaşları ödenemedi. Belediye başkanı sesimizi duysun” diye konuştular. 

Bu haber toplam 4276 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum