Erzurumlulardan Nene Hatun'u Anma Gecesi

Erzurumlulardan Nene Hatun'u Anma Gecesi
Sarıyer Erzurumlular Derneği, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Kahramanı olan Nene Hatun'un anısına Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde bir gece düzenledi.

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluş tarihi olan 12 Mart dolayısıyla organize edilen Nene Hatun’u Anma Gecesi’nde renkli anlar yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede Sarıyer Erzurumlular Derneği Başkanı İsmail Bülbül yaptığı açılış konuşmasında gecenin anlam ve önemine değindi. Bülbül, “Sivil toplum kuruluşları hayatımızda büyük bir öneme sahiptir. STK’lar geçmişimizle bugünümüz arasında kurulan bir iletişim merkezidir. Bize bırakılan miras olarak gördüğümüz geçmişimizi köy derneklerinden, il derneklerine kadar bugüne kadar taşıyan STK’larımıza nice önemli görevler düşmektedir. Çalışmalarımızı daha ileri taşımanın yegâne yolu yeni ses, yeni nefesleri aramıza katmaktan geçiyor. 12 Mart Erzurum’umuzun kurtuluş yıldönümü. Kurtuluş savaşında Erzurumlu Nene Hatun’un yeri bir başkadır. Bu yüzden programımıza “Nene Hatun’u Anma Gecesi” adını verdik. Bu gece ile milli mücadelenin simgesi olan Nene Hatun’u ve maneviyatını sizlerle özellikle gençlerimize aktarmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.


nenehatun-(5).jpg
 
Karaman, “Erzurumlu olmanın gururunu yaşıyorum”
Aynı zamanda Erzurumlu olan Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ise “Erzurum derken aslında tarihe mal olmuş, bu ülke için köşe taşı diyebileceğimiz bir büyükşehirden bahsediyoruz. Bulunduğum tüm görevlerde ve yaşantım boyunca Erzurumlu olmanın gururunu taşıdım taşımaya da devam edeceğim. İstanbul’un nüfusunu oluşturan iller arasında altıncı sırada bulunan Erzurum’u, Sarıyer’de de kurulan dernekle ayağa kaldırmaya çalışan dernek başkanımızı ve yönetimini kutluyorum” dedi. 

nenehatun-(6).jpg

Erzurum barı büyük beğeni topladı 
Konuşmalardan sonra şehitlerimiz için dua okunurken, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Hüseyin Elmalı, Ulusal Kurtuluş Savaşımızda Nene Hatun’un önemini ve maneviyatını anlattı. Sunuculuğunu Fatih Mühürdar’ın yaptığı gecede Erzurum’un İspir ilçesine bağlı Mescitli Köyü gençlerinin oynadığı “Erzurum Barı” folklor oyunu büyük beğeni toplandı.

nenehatun-(7).jpg

Geceye ilgi büyüktü
Geceye, Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve İASKF Başkanı Ali Düşmez, MHP İlçe Başkanı Erdal Çoban, CHP Meclis Üyesi Gökan Zeybek, BBP İlçe Başkanı Hüseyin Koç, Beyoğlu Erzurumlular Vakfı Başkanı Aydın Ayyıldız ve çok sayıda Erzurumlu katıldı.

nenehatun-(3).jpg

Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman törenin sonunda çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı. 
 


nenehatun-(1)-001.jpg

nenehatun-(2).jpg

nenehatun-(4).jpg

nenehatun-(8).jpg

nenehatun-(9).jpg
 

Bu haber toplam 3347 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT