Erol Akkuş MANŞET'e konuştu

Erol Akkuş MANŞET'e konuştu
MHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Erol Akkuş belediyenin 3 yıllık çalışmalarını değerlendirdi.

Sarıyer Manşet’in sorularını yanıtlayan Akkuş, “Verdiğimiz önergelere sudan sebep cevaplar alıyoruz. Bu durumdan çok şikayetçiyiz” dedi.

Bir meclis üyesi olarak belediyenin performansını nasıl görüyorsunuz?
Rutinleri saymadığımızda MHP grubu olarak her zaman söylediğimiz gibi belediye binası çok önemli. Kazık ve zemin güçlendirmenin ihalesi yapıldı. Başkan 2013’ün sonuna yetiştireceğim diyor. Bitirmek için finansal kaynak çok önemli onu nasıl sağlarlar bilmiyorum. Biterse güzel bir hizmet olur. Terazinin kefelerinde eşit gibi.

Yaşadığınız mahallede belediyenin önemli çalışmaları var mı?
Rumelihisarı’nın önemli bir sorunu var. Mahalle olarak bir caddemiz yok. O caddede duvarın 5-6 metre içeri alınıp bulvar şekline çevrilecekti. Geçen günlerde öğrendim ki üniversite buna kesinlikle izin vermiyormuş. Bizim mahallemizde semt evi hizmet vermeye başladı. Ama kiralık bir yer hem de diğer mahallelerdeki komplike değil. 5 yılın 3 yılı Mart’ta sona erecek. Daha fazla şeyler yapılır mıydı tabii ki yapılırdı. Sarıyer maalesef dezavantajı çok olan bir ilçe. Sarıyer’deki %70 ev kayıt dışı. Yüzölçümü olarak çok büyük bir yer.



Belediye Başkanı Sarıyerlilerin beklentilerine cevap verdi mi?
Göreve geldiklerinde daha çok iş yapacağız demişlerdi. Sanatsal faaliyetlere tabiki karşı değiliz ama icraatlardan daha çok yapılıyor. İnsanlar sorunlarının çözülmesini istiyor. Tapular ne olacak deniyor. Tapular demek ki Sarıyer Belediyesi ile olmuyormuş. Geriye 2 değil 1 yıl kaldı demek lazım. Son sene seçim çalışmalarına ayrılacak. Kişiliğine hiçbir şey söyleyemem ama belediye anlamında bir düzen oturtamadılar. Bunu muhalefet gözüyle değil vatandaşın gözüyle söylüyorum. Nikâh dairesinin temeli atıldı deniyor, 23 Nisan’da ilk nikâh kıyılacak deniyor nasıl yapacaklar bilmiyorum.

Büyükşehir’in çalışmaları size göre nasıl?
Sarıyer Belediyesi’nin CHP’de olması Sarıyer’e daha fazla avantaj sağladı diye düşünüyorum. Sarıyer’i tekrar kazanmak adına büyük hizmetler yapılıyor. AK Parti, tünel, metro ve marina projeleri ile yoğun bir çalışma sürdürüyor.

MHP grubu olarak önergelerinizi neye göze hazırlıyorsunuz?
Biz diğer partilere göre daha farklıyız. Hepimiz birbirimizden haberdarız. Sorunlar ilçede toplanıyor, üzerinde tartışmalar yapıyoruz. Bir önceki dönemdeki ilçe başkanımızla seçim döneminden sonra irtibatımız kesildi. Az da olsa kayıp bir zaman yaşadık. Yeni bir ilçe başkanımız göreve geldi. Kendisi daha köklü bir yönetim oluşturdu. Hızlı bir şekilde bölge, mahalle ve STK toplantılarına başladık. Daha da hareketleneceğiz.

Mecliste verdiğiniz önergelerin cevaplarını alıyor musunuz?
Mesela bir önerge veriyoruz o kadar sudan sebeplerle cevap alıyoruz ki. Bu durumdan çok şikâyetçiyiz. Verdiğimiz birçok önergeye beklediğimiz cevapları alamadık. ‘Önergeleriniz değerlendirmeye alınacaktır’, ‘Sorun Büyükşehir’i ilgilendiriyor’ tarzında cevaplar aldık.

Meclis çalışmalarında diğer partilerin çalışmalarını nasıl görüyorsunuz?
Biz önce kendimizden sorumluyuz. Tam kadro meclis toplantılarına katılıyoruz. Meclise katılımlardan anladığım kadarıyla diğer partilerde sıkıntıların yaşandığını görüyorum. İnsanlar bizi seçtiyse gelip meclise katılacaksın. 68 meclis toplantısının tamamına katıldım. Gündem belki çok önemli olmayabilir ama meclisi takip edip yorumunuzu katmak lazım.

Bu haber toplam 2896 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT