Erdem, Sarı Platform’u ziyaret etti

Erdem, Sarı Platform’u ziyaret etti
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Ekrem Erdem Sarı Platform Derneği’ni ziyaret etti.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, AK Parti 2.Bölge milletvekili adaylarından Ahmet Hamdi Çamlı ve AK Parti meclis üyeleri Cemil Özbalta, Ali Düşmez, İsmail Bülbül ile partililerin de katıldığı ziyarete Sarı Platform üyeleri yoğun katılım gösterdi.

SARIYER’E FAYDALI OLMAK İÇİN KURULMUŞ BİR EKİP
İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir her zaman Sarı Platform’un yanında olduklarını belirterek, “AK Parti olarak devamlı sizi ziyaret ediyoruz. Birinci kuruluş yıldönümünüzde de yanınızdaydık. Sarı Platform, Sarıyer’e faydalı olmak için kurulmuş bir ekip. Bugün Sarıyer’de Genel Başkan Yardımcımızla değişik ortamlarda halkımızla birlikte olmaya çalıştık. Buraya da sizinle sohbet edip, sizi dinlemeye geldik” dedi.



EN FAZLA YATIRIM SARIYER’E YAPILDI
‘Sarıyer’in problemlerini 4 ana başlık altında topluyorum’ diyerek sözlerine başlayan Ekrem Erdem, “Bunlardan bir tanesi Sarıyer’in ulaşımıdır. Bir diğeri Sarıyer’in mülkiyet meselesi, üçüncüsü sağlık, dördüncüsü de Sarıyer’in bir merkezi olmamasıdır. Ulaşımda önemli bir mesafe katedildi. Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda en fazla yatırım yaptığı yerlerden biri Sarıyer’dir” dedi.

MÜLKİYET PROBLEMİNİ ÇÖZÜMLEMEYE ÇALIŞIYORUZ
Sarıyer’in kangrenleşen sorunu haline gelen mülkiyet problemine de değinen Erdem, “Mülkiyet konusunda da arazi takası ile çok önemli bir mesafe aldık. Ancak önemle belirtmek istediğim bir konu var. Vatandaşın yaptığı gecekondulardan büyük bölümü Vakıf arazileri üzerinde. Oysa ki Vakıf arazileri lanetlenmiştir. Orada oturanların iki yakası bir araya gelmez. Çünkü o araziyi vakfeden belli koşullar ve amaç için bunu yapmıştır. Amacı dışında kullanılmaması için beddua edilmiştir. Ben burada vatandaşı suçlamıyorum. Vatandaşa sahip çıkılsaydı bu yaşanmazdı. Şimdi biz kentsel dönüşümle vatandaşı mağdur etmeden mülkiyet problemini çözümlemeye çalışıyoruz. İşte kuracağımız uydu şehirlerin mantığı da bu. İstanbul’a dışarıdan göç almak yerine doğa harikası şehirler kurmak ve bu gereksiz yükü oralara kaydırmak istiyoruz.” dedi.



BİZ SARIYER SEVDALISIYIZ
Ekrem Erdem’den sonda söz alan Sarı Platform Derneği Başkanı Mustafa Bakır, dernek yapısını ve Sarıyer’in eksiklikleri ile yapılması gerekenler konusunda Erdem’i bilgilendirdi. Bakır, “Biz Sarıyer Sevdalısı insanlarız. Derneğimizde her partiden, her mezhepten, her kültürden, her düşünceden insanlar mevcuttur. Bu insanlar işlerinden, ailelerinden, yaşamlarından vakit ayırarak Sarıyer için neler yapabilirizi düşünmektedir. Her şeyi devletten beklemiyoruz. Kurumlarımızı gerektiğinde tenkit ederek vatandaşlık görevimizi yerine getiriyoruz” dedi.

Dernek Başkanı Bakır’ın sözlerinden sonra dernek üyelerini tebrik eden Erdem, ‘Siz sosyal sorumlulukları yüksek insanlarsınız. Sizleri alkışlıyorum” dedi.

Bu haber toplam 1533 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT