Erbakan’a Ahde Vefa gecesi

Erbakan’a Ahde Vefa gecesi
Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı düzenlediği Ahde Vefa Gecesi ile Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı andı.

Yoğun katılımın olduğu gecede duygu yüklü anlar yaşandı.

Cumhuriyet Mahallesi Salon İlayda’da düzenlenen Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı anma gecesine; oğlu Dr. Fatih Erbakan, SP İl Başkanı Selman Esmerer, SP Sarıyer İlçe Başkanı M. Gazi Kılıç, Milletvekili adayları Hüseyin Bundar, Burhan Satır ve çok sayıda kişi katıldı. Salonun tamamen dolduğu ve birçok kişinin dışarıda kaldığı ahde vefa gecesi, Kuran-ı Kerim tilavetinden sonra 27 Şubat’ta vefat eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan ile ilgili sinevizyon gösterisi ile başladı.



Başkan Kılıç duygulu anlar yaşadı
Saadet Partisi Sarıyer İlçe Başkanı M.Gazi Kılıç duygu yüklü bir konuşma yaptı. Duygulu anlar yaşayan ve konuşmakta zorlandığı görülen Gazi Kılıç, şunları söyledi: “1969 yılında siyasete giriş yapan hocamız mazlumların umudu olmuştur. 40 yıl önce milletimizin sıkıntılarını tespit ederek bu sıkıntıların çözümleri için çalışmıştır. Sıkıntılar bugün tam olarak çözülememiştir belki de ama hocamızın söyledikleri şuan karşımızdadır. Hükümette iken imam hatiplerin açılması ve bu okulda okuyan öğrencilerin üniversitelere girmesinin önünü yine hocamız açmıştır. 1980 ihtilalinden sonra Refah Partisi’ni kurarak efsane hizmetlere imza atmıştır. 1996’da Başbakan olan Erbakan kimsenin hayal dahi edemediği hizmetleri gerçekleştirmiştir. Allah kendisinden razı olsun. Refah Partisi ilk seçimlerde tek başına iktidar olacağının anlaşılması üzerine dış güçler devreye girmiş partimizi kapatmışlardır. Hocamız son nefesine kadar doğru bildiği yolda yürümüş ve de çalışmıştır. Hocamız 27 Şubat’ta aramızdan ayrıldı. Benim için acıların en büyüğü babamın vefatıydı. İki en büyük acım da bu oldu. Ama biz yine de gözyaşlarımızı içimize akıtarak yılmadık, eğilmedik ve davamıza devam edeceğiz.”



Herkes evine SP’nin bayrağını partisi asacak
Başkan Kılıç, İBB ile yaşadıkları pankart krizi ile ilgili olarak, “Bu akşam düzenlenen programımızla ilgili dün gece yapılan pankart ve bayrak çalışmalarımız her nedense toplatılmış. Her üyemiz evlerine parti bayrağımızı asarak davamıza destek olmalarını bekliyoruz” dedi.



Esmerer: “Bu anma 12 Haziran’daki iktidarımıza vesile olsun”
Gazi Kılıç’ın ardından söz alan Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer ise yaptığı konuşmada, “Rahmetli hocamızı anma gecemiz 12 Haziran’daki iktidarımıza vesile olsun. Hocamız 1969’da bir bağımsızlık hareketi ile yola çıktı. Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet partilerini kurdu. Hepsi kapatıldı ama o yılmadı Saadet Partisi’ni kurarak görevi başında şehit oldu. Hocamızın açtığı bu yolda yürümek ve bayrağımızı burcuna dikmek hepimizin hedefi olmalıdır” dedi.

Dr. Fatih Erbakan yoğun programı dolayısıyla ahde vefa gecesine biraz geç katılabildi.

Bu haber toplam 3140 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT