Emniyetten huzur toplantısı

Emniyetten huzur toplantısı
İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü talimatıyla başlatılan Huzur Toplantıları’nın 35’cisi Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü organizasyonuyla Baltalimanı Polis Moral Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Karakaya “Kapımız herkese açık”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kısa bir konuşma yapan Sarıyer İlçe Emniyet Müdürü Murat Karakaya, 2 aydır Sarıyer’de görev yaptığını ve İstanbul’un en nezih ilçelerinden biri olan Sarıyer’de görev yapmanın her Emniyet Müdürü’ne nasip olmayacağını belirterek, “Bundan büyük bir gurur duyuyorum. Sizlerin fikirleri bizler için çok önemli. Polis teşkilatı olarak vatandaşımız bizi bir trafik levhası gibi yönlendiriyor. Kapılarımız, gönüllerimiz herkese her türlü konuda açık. 400 personelimle 24 saat emrinize amadeyiz” dedi.



Son yıllarda Sarıyer’de suç oranı azaldı
Emniyet Müdürü Murat Karakaya’nın konuşmasından sonra Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün faaliyetlerini içeren sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyon gösterisinde son yıllarda Sarıyer’deki suç oranlarının büyük orandan düştüğü belirtildi.



Kaymakam Karaman, “Emniyette çok iyi bir ekip çalışması var”
Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman ise yaptığı konuşmada göreve yeni başlayan Karakaya’ya başarılar diledi. Kaymakam Karaman, “Çok iyi bir ekip çalışmasının izlerini son günlerde görmeye başladım. Huzur toplantılarında devlet-vatandaş kaynaşması açısından büyük değer veriyoruz. İmamından, muhtarlarına; basınından sivil toplum örgütlerine kadar bu toplumda iletişime açık tüm kanaat önderlerini bir araya getirip, Sarıyer’in emniyetiyle ilgili sorunları paylaşıyoruz. 39 ilçede en huzurlu beldelerden biri olma özelliğimizi vatandaşlarımızın can güvenliği ve huzuru için çalışan teşkilat mensuplarımız sayesinde halen daha devam ettiriyoruz” dedi.



Zekeriyaköy’de mobese kamera hamlesi yapacağız
Karaman sözlerini şöyle tamamladı: “Geçen sene mobilize ekiplerimizim sayılarını arttırmak gerekiyordu. Bu amaçla hayırsever vatandaşlarımızdan yaklaşık 30 kadar araç temin ettik. Bu sene yine açığımız var bu kampanyayı devam ettireceğiz. Ülkemizde delilden suça gitmek metodu uygulanıyor ondan dolayı mobese kameraları çok önemli. Zekeriyaköy’de mobese kamera hamlesi yapacağız. Öte yandan Sarıyer restoranlarıyla ünlü bir ilçe. Turizm konusunda da büyük bir hamle içerisindeyiz. Bu amaçla biz de bir turizm derneği kurduk. Şimdiden çok güzel sesler gelmeye başladı. 82 yıllık ilçe tarihinde Sarıyer’de turizm meslek lisesi olmayışı çok önemli bir eksikti. Bu eksikliği bu sene giderdik. Lisemize beklentilerimizin çok üstünde talep var”



Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise,”Biz 400 bin nüfuslu Sarıyer’in huzuru için yerel yöneticiler olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz. Kaymakamlık, emniyet ve bizlerin birer sacayağı oluşturduğunu düşürsek, karşılıklı desteklerle Sarıyer’e daha iyi hizmet nasıl hizmet yaparız bunun planlarını yapıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıya katılanlara söz verildi. Muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri mahallelerinde emniyetle ilgili sorunları dile getirdiler. Huzur toplantısı kokteylin ardından sona erdi.



Bu haber toplam 7776 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT