Eminönü vapuru kaldırılıyor

Eminönü vapuru kaldırılıyor
Halk arasında 'direk vapur' olarak da bilinen Eminönü vapuru, İBB Şehir Hatları A.Ş. tarafından kaldırılıyor.

1924’ten bu yana aralıksız olarak hizmet veren ve halk arasında 'direk vapur' olarak da bilinen Eminönü vapuru, İBB Şehir Hatları A.Ş. tarafından kaldırılıyor.

Sabah 06.40’ta Anadolukavağı iskelesinden kalkarak sırasıyla; Rumelikavağı, Sarıyer, Büyükdere, Yeniköy, İstinye, Emirgan, Beşiktaş ve Eminönü’ne uğrayan direk vapur, her gün 300’ün üzerinde yolcuyu iş yerlerine ulaştırmakta.

İBB Şehir Hatları A.Ş. tarafından 20 Haziran pazartesi başlayacak yaz saati uygulaması dolayısıyla rotasyona gidilen hatlardan biri olan Direk Vapur, Sarıyer’in ve İstanbul’un 87 yıllık bir geleneği konumunda.

İBB Şehir Hatları A.Ş.’yi protesto edecek olan çok sayıda Sarıyerli’nin Cuma günü saat 18.00’de Eminönü’nde bulunan Boğaz Hattı iskelesinde eylem yapacağı ve iskeleden vapur kalkışlarını engelleyeceği öğrenildi. İBB Şehir Hatları A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Genç’e de mesaj gönderen çok sayıda Sarıyerli, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın deniz ulaşımına verdiği önemi hatırlatarak, İBB Şehir Hatları A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Genç’ten, Kadir Topbaş’ın misyon ve vizyonuna uygun hareket etmesini istedi.

Saat 18.00’de gerçekleştirilecek eylemin, basın açıklamasının ardından son bulacağı belirtildi. Eyleme Sarıyer’deki çok sayıda siyasi parti, sivil toplum kuruluşu ve bölgesel derneğin de destek vereceği açıklandı.

Direk Vapur’la işyerlerine gidip-gelen çok sayıda Sarıyerli, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e de seslenerek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile derhal irtibat kurmasını ve vatandaşların sorununu, İBB yetkililerine aktarmasını istedi.

Bu haber toplam 4987 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum