El emeklerini görücüye çıkarttılar

El emeklerini görücüye çıkarttılar
Sarıyer Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Pınar Mahallesi’nde bulunan Atatürk Çıraklık Eğitim Merkezi’nde açılan dikiş-nakış kursuna katılan 25 ev hanımı yıl boyunca yaptıkları ürünleri sergide görücüye çıkarttılar.

Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz’ın da önerisiyle Sarıyer Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Atatürk Çıraklık Eğitim Merkezi’nde dikiş-nakış kursu açıldı. Kursa katılan 25 ev hanımı yıl boyunca öğretmenleri Handan Göç tarafından öğrendikleriyle birbirinden güzel eserler ortaya çıkartılar. Bu eserler Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın da katkılarıyla Atatürk Çıraklık Eğitim Merkezi’nde sergilenmeye başlandı. Serginin açılışını yapan Kaymakam Karaman ürünleri inceleyerek ortaya koydukları başarıdan dolayı öğrencileri tebrik etti.



Karaman, “Takdir edilecek bir çalışma”
Açılışta konuşma yapan Kaymakam Karaman, “25’e yakın kursiyerimiz burada eğitim görüyor. Aynı zamanda 600 öğrencimiz bu okulda öğrenim görmeye devam ediyor. Burada yapılan çalışmayı taktir ettim. Kursiyerle hocaların birbirleriyle kaynaşmaması halinde bu işler yürümüyor. Gördüğüm kadarıyla da bu diyalog burada yaşanıyor. Bu el emeği ürünleri de kursiyerlerimiz satabiliyor. Burada aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Şimdi biz bunu bazı kermeslerle de değerlendireceğiz. Bu konuyu Sarıyer’de üretilen mahalli ürünler kapsamında satış yerlerine kanalize edeceğim” dedi. Öte yandan 30 Mayıs’ta ikinci börekçilik kursu bittiğinde, yine bu öğrenciler üçüncü kursa katılarak Sarıyer Böreğini yapma imkânı da bulacaklar. Bu çalışmanın yapılması için de Kaymakam Karaman talimat verdi. Öte yandan Pınar Mahallesi Muhtarı Ayhan Yılmaz da mahallelerine katkılarından dolayı Kaymakam Ömer Karaman’a teşekkür etti.



Karaman öğrencilerle sohbet etti
Kaymakam Karaman Atatürk Çıraklık Eğitim Merkezi’nde yemek yiyen öğrencilerle de sohbet etti. Okul Müdürü Serdar Eldiven, Bakanlıktan karşılıksız olarak gıda ödeneği aldıklarını, bu ödenek ile öğrencilere 4 çeşit tabldot yemek servisi başlattıklarını söyledi. Okul müdürünün bu bilgilendirmesinin ardından Kaymakam Karaman, “Artık çocuklarımız hem burada eğitim görecekler hem de yemeklerini de burada yiyecekler. Çocuklarımız da bu durumdan çok memnun. Çocuklarımıza söylüyorum destek bizden başarı da sizden. Her zaman yanınızdayız” dedi.

 

Açılışa Sarıyer Kaymakamı Ömer Karaman’ın yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yılmaz Gültekin, Mahalle Muhtarı Ayhan Yılmaz ve birim müdürleri katıldı.

Bu haber toplam 3020 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT