Eğitimciler 4+4+4’ü olumlu buluyor

Eğitimciler 4+4+4’ü olumlu buluyor
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ile birlikte eğitimcilerle bir araya geldi.

Eğitim sorunlarının konuşulduğu toplantıda söz alan okul temsilcilerinin gündemde olan 4+4+4 yasa tasarısı ile ilgili olumlu görüş belirtmeleri dikkat çekti.

Memur Sen Konfederasyonu Eğitim Bir Sen İstanbul 6 Nolu Şube Başkanlığı İstinye Sosyal Tesislerinde her okuldan üyesi yöneticilerle, Sarıyer’den sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Müjdat Kalkan’ın da aralarında olduğu Şube Yönetim Kurulunun tam kadro katıldığı yemekli programla, Sarıyer’de eğitimi konuşmak üzere bir araya geldi.



Eğitim-Sen üyesi okul yöneticilerinin yanında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerinin de olduğu programa AK Parti İstanbul 2.Bölge Milletvekili Osman Aşkın Bak, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, İl Genel Meclis Üyesi Ali Düşmez, İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Coşkun, AK Parti Eğitim sorumlusu Can Akçay katıldı.

Sarıyer İlçe Temsilcisi Ayhan Sayar’ın sunuculuğunu yaptığı programda, Eğitim Bir Sen İstanbul 6.Nolu Şube Başkanı İdris Şekerci programın açış konuşmasını yaparken, Eğitim Bir Sen’in sorumlu ve hizmet sendikacılığının gereği olarak her zaman olduğu gibi üyelerimizle bir arada ,eğitim ve eğitimci faydası düşünülerek yapılan yine bir programda bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şube Başkanı Şekerci yaptığı konuşmada, "Eğitim Bir Sen, faaliyetleri ve hizmetleriyle eğitimcilerin takdirini ve desteğini almış, bu destekle Türkiye de Genel yetkili sendika olmuş, ayrıca sivil toplum örgütü olmanın sorumluluğuyla milletin beklentilerinin, menfaatlerinin sözcülüğünü ve bu doğrultudaki çalışmaların öncülüğünü yapmakta olması bakımından milletin övgüsünü almış almaya devam etmektedir" dedi.



Şekerci’den sonra söz alan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve Milletvekili Osman Aşkın Bak, böyle bir programla ülkemizin ilk önceliği olan eğitimin fedakar ve azimli neferleriyle ilçemiz Sarıyer’de eğitimi konuşmak üzere bu kadar geniş katılımla bir araya gelmekten duydukları memnuniyeti içeren düşüncelerini paylaştılar.

İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “Yeni okul ihtiyacının, yıkılıp yeniden yapılması ve güçlendirme yapılması gereken okulların, engelli öğrenciler için ihtiyaca cevap verecek bir okul gerektiğinin, müdürlerin bağış soruşturmalarının gibi, eğitimcilerin ve Sarıyerlinin gündeminde olan konuların kendi önceliklerinin olduğundan bahsetti. Yapılanlar bir yana beklentiler doğrultusunda yapılması gerekenler için bir dahaki bir araya gelmemizde Sarıyer için önemli kazanımlar sağladığımızı paylaşmanın mutluluğunu inşallah beraber yaşayacağız” dedi.



İstanbul Milletvekili Sayın Osman Aşkın Bak da Şube Başkanı İdris Şekerci’nin de konu ettiği bütün eğitimcilerin gündeminde olan konulara değinerek güncel bilgileri paylaştı. Ayrıca yöneticilerden gelecek her eleştiriyi, beklentiyi, öneriyi Sayın Milli Eğitim Bakanı ve gerekli yerlerle paylaşacağını söyledi.
Okul yöneticilerinin de söz aldığı programda, yöneticiler gerek okullarıyla ilgili gerekse eğitimciler adına beklentilerini ayrı ayrı dile getirdiler. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Keskin’in de söz alarak genel beklentilerden bahsettiği yönetici konuşmaları sonrası, yöneticiler beklentilerini ve önerilerini içeren dosyalarını Ak Parti Eğitim sorumlusu Can Akçay’a değerlendirilmek üzere sundular.  Söz alan bazı eğitimcilerin gündemde olan 4+4+4 yasa tasarısıyla ilgili olumlu görüş belirttiler. Toplantı Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İdris Şekerci’nin değerlendirme ve teşekkür konuşmalarıyla program sona erdi.

Bu haber toplam 3162 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum