Eczacıbaşı’nın iptalini istediler

Eczacıbaşı’nın iptalini istediler
AK Partili Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, geçtiğimiz ay meclisten geçen Eczacıbaşı holdinge ait plan tadilatının iptali için dava açtı.

AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyeleri, Cemil Özbalta, Hüseyin Coşgun ve Fuat Bay geçtiğimiz ay meclisten geçen Eczacıbaşı’na ait plan tadilatının iptali için İstanbul İdare Mahkemesi’ne dava açtılar. Dava dilekçesinde mecliste salt çoğunluk olmadan karar alındığı belirtildi. Meclis üyeleri önce yürütmeyi durdurma ardından da kararın iptali istediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan AK Parti Grup Sözcüsü Cemil Özbalta,“ İptalini istediğimiz maddenin görüşüldüğü toplantıda CHP grubunun yarısı meclise katılmadı. O gün orada şaibeli bazı kokular geldiği için o maddenin daha sonra görüşülmesini talep ettik. Ancak CHP grubu bu talebimizi kabul etmedi. Biz de AK Parti olarak şaibeye evet diyemeyeceğimiz için ilgili madde görüşüldüğü sırada meclisi terk ettik. Meclisi terk etmemizle beraber yeterli çoğunluk kalmadı. Belediye Meclisi Kanunu’na da baktığımızda meclis bu kararı almakla suç işledi. Bu yüzden bu kararın iptalini istedik. Karardan sonra yine CHP’li bir meclis üyesinin ‘ortada kirli para var’ açıklamaları tavrımızın ne kadar doğru olduğunu ortaya koydu. Bu doğru tavrımızın devamı olarak önce yürütmeyi durdurma, sonra da kararın iptalini istedik” dedi.

Bu haber toplam 1461 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT