Doğru yoldayız, engelleyemezsiniz

Doğru yoldayız, engelleyemezsiniz
12 Eylül referandumunun sonucunu değerlendiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Sarıyer’de çıkan sonuç doğru yolda olduğumuzu ve halkın bize olan güveninin giderek artığını gösteriyor” dedi.


Düzenlediği basın toplantısında 12 Eylül’de yapılan referandumun Sarıyer’deki sonucunu değerlendiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediye hizmet binası ve çalışmaları hakkında da önemli bilgiler verdi. Çalışmalarının engellendiğini söyleyen Başkan Genç, AK Parti’lere ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’a da mesajlar gönderdi. Genç,  “Halka rağmen yapılan güzel şeyleri engelleyemezsiniz” dedi.

“Sonuç doğru yolda olduğumuzu gösteriyor”

Toplantıda 1999’dan başlanarak, siyasi partilerin geçen seçimlerde Sarıyer’de aldıkları oy oranları sunum şeklinde anlatılarak değerlendirildi. 12 Eylül’de yapılan referandumun sonuçlarına göre yapılan değerlendirilmede Sarıyer’de sosyal demokrat oylarının giderek arttığı belirtildi. Konuyla ilgili konuşan, Başkan Genç, Sarıyer’de bu güne kadar yapılmayanı yapmaya çalışıyoruz. Başından beri altyapı ve sistem kurmaya çalışıyoruz. Referandumun Sarıyer’deki sonuçları doğru yolda olduğumuzu ve halkın bize olan güveninin giderek artığını gösteriyor. Projelerimizin doğru olduğunu ve halkın projelerimize ciddi destek verdiği anlamına geliyor” dedi.

“Referandum çalışması yapmadık”

Başkan Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel yönetimle siyasi erk’i bir birinden ayırmak gerekiyor. Başbakan’ın bu bir güven oylamasıdır gibi söylemleri yanlıştır. Bizler belediye olarak hiçbir Ramazan etkinliğimizde ve iftarımızda referandum çalışması yapmadık. Bizim gündemimiz Sarıyer’dir ve amacımız yerel kalkınmayı ön planda tutup Sarıyer’i olması gereken yere taşımaktır”

“MHP’nin oyları erimedi”

MHP oyarlındaki durağanlığı bu oyların erimesi olarak değerlendirmiyorum. İki seçenekli bir seçimde insanlar sağ ve sol anlayışa kapıldı. Ama Sarıyer’de MHP’nin ‘hayır’ oylarına katkısının olduğunu düşünüyorum.  

Engeller var!

Belediyenin çalışmalarını anlatan Başkan Genç, “Çok ciddi anlamda engeller var. Belediyeden çıkan her evrak takip altın alınıyor. Ankara’da, Milli Emlak’ta olmak üzere birileri çalışmalarımızı engellemek için evrakların peşine takılıyor. Halka rağmen yapılan güzel şeyleri engelleyemezsiniz. Bağırmadım ve bağırmayacağım. Kavga ortamı yaratmıyorum ama birileri kavga çıksın, kargaşa ortamı doğsun istiyor. Benim yaşamım her şeyim Sarıyer,  ben gecekondularda, köylerde, yalılarda gündemi belirliyorum. Dedikodularla hareket etmiyorum” dedi.

Tophanedeki olay Sarıyer’de olamaz

Başkan Genç, Tophane’de bir sanat galerisine yapılan saldırıya da değinerek, “Tophane olayı Sarıyer’de olmayacak. Sarıyer halkı burada bu tarz şeylere izin vermez. Her görüşten insan iç içe yaşıyorsa Tophane olayı burada yaşanamaz. Sarıyer hiçbir zaman toplantılarda sanatçıların dövüldüğü bir yer olmayacak. Çünkü insanlar şu anda sabah başıma ne gelecek acaba korkusu içinde yaşıyorlar” dedi.

Belediye binamıza başlıyoruz!

Her türlü yasal işlemin bittiğini ve belediye binasının inşaatına başlayacaklarını söyleyen Başkan Genç, “Arazinin tahsisini talep ettik her türlü engellemelere rağmen bu tahsisi aldık. Kurulda ve tahsis sırasında çok ciddi engellemelerle karşılaştık. Engellemek isteyenlerin el yazısı var elimizde. Bu yazının kime ait olduğu belli. Buna rağmen bu süreci aştık. Tabi bu süreçte AKP’lilerden de destek aldık. Evrakların nerede olduğunu onların sayesinde bulduk. Bu konuda Akif Hamza Çebi’nin çok ciddi desteğini aldık. Tüm bu engellemelere rağmen belediye binamıza başlıyoruz” dedi.

Örnek bir bina olacak

Başkan Genç bina ile ilgili olarak ta şunları söyledi: “Örnek bir yerel yönetim binası olacak. Projede bulunan özellikleri bir arada taşıyan böyle bir bina Avrupa’da bile yok. Yatırımcıların örnek alacağı bir bina olacak. Maslak’ta tuz deposu olarak bilinen yere yapılacak. 3 blok halinde olacak olan bina 76 bin metrekareyi kaplayacak. 17 bin 782 metrekare kullanım alanı olacak yeni binada 350 kişilik meclis salonu, bin 500 kişilik konferans salonu ve yönetim birimlerinin yer alacağı ana blok inşaaedilecek. 50 Milyon dolara mal olacak. bu nokrada ciddi bir anlamda destek ve sponsor bekliyoruz, bulabileceğimizi düşünüyorum.”

“İBB malzeme yığarak engelliyor, bu resmen çobanlıktır”

Başkan Genç, Büyükşehir Belediyesi’nin arazi üzerine tuz, asfalt parçası, kömür kırığı gibi malzeme yığarak inşaatı engellemeye çalıştığını belirterek, “Binaya başlamak üzereyiz ama Büyükşehir buraya durmadan malzeme yığıyor. Bu resmen gasptır. Zabıtamı oraya dikip İBB’nin malzemesini alıp boş bulduğum yere dökeceğim. Bu ne biçim anlayış, bu nasıl bakış açısıdır anlamıyorum. Bu resmen çobanlıktır. ‘Engelleyelim de Sarıyer’i bir daha geri alalım’ anlayışındalar ama alınamayacağı belli, bu anlayışla Türkiye’yi kaybedecekler” dedi.

Basın toplantısındaki çok çarpıcı detaylar Sarıyer Manşet’in yeni sayısında olacak…

Bu haber toplam 1156 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum