Doğan'a 1 oyu kim verdi?

Doğan'a 1 oyu kim verdi?
Kılıçdaroğlu 80 kişilik Parti Meclisini belirledi ancak, CHP’nin 15. kurultayında kullanılan 1 oy Sarıyer’de merak konusu oldu.

Hafta sonu gerçekleştirilen CHP Kurultayı’nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 80 kişilik parti meclisini belirledi. İlk kez iktidar iddiasıyla yola çıkan CHP’nin Parti Meclisi’nde Sarıyer’den de Didem Engin, Süheyl Batum ve Ercan Karakaş gibi önemli isimler yer aldı.

Kamber Doğan sadece 1 oy aldı
Kılıçdaroğlu’nun blok listesine giremeyince bağımsız aday olan Sarıyerlilerin yakından tanıdığı Gazinocu Kamber Doğan ise 1242 delegeden sadece 1 oy alarak bir ilke imza attı. Kendisinin delege olamadığı için oy kullanamadığı bu nedenle Kamber Doğan’a bu bir oyu kimin verdiği ise Sarıyer kulislerinde merak konusu oldu. Bazı partililerin yorumlarına göre, aralarındaki samimi ilişki nedeniyle oyu Belediye Başkanı Şükrü Genç’in vermiş olabileceği yönünde. Sarıyerlilerin de hatırlayacağı gibi, Kamber Doğan her fırsatta, “Şükrü Genç benim çabalarımla aday gösterildi” gibi ifadeler kullanıyordu.

Sarıyer’den de itiraz var
Öte yandan oylamanın sonunda tüzüğe göre listede kadın kotasına uyulmadığı gerekçesiyle seçimlere itiraz edildi. Ancak Çankaya İlçe Seçim Kurulu, CHP'nin yapılan kurultayında 'kadın kotası' ile ilgili itirazı reddetti. İtiraz edenler arasında Gürsel Tekin’e muhalif, Önder Sav’a yakın olarak bilinen Sarıyer’den bazı delegelerin de olduğu belirtiliyor.

Bu haber toplam 3005 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum