Doğan, Genç’in danışmanı mı?

Doğan, Genç’in danışmanı mı?
Sarıyer Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir yazdı...

VEDAT ÖZDEMİR / SARIYER MANŞET GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ

Son günlerde bu soru kafama takıldı: “Bebekte Gazinosu olan Kamber Doğan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in imardan sorumlu danışmanı mı?”

“Kamber Doğan kimdir?” diye bazı okurlarımız merak ediyor olabilir. Özetle tanıtayım kendisini. Hani şu Şükrü Genç’i ben aday yaptım diyen adam. Hani şu CHP kurultayında sadece 1 oy alarak tarihe geçen adam.  Hani şu Sarıyer Belediyesi’nden çıkmayan adam. Hani şu Sarıyer Spor Kulübü’nün oğluna borçlu olduğu söylenen şu ünlü gazinocu var ya… Hatırladınız değil mi?

İmardan çıkmıyormuş!
Aylardır bana telefonlar geliyor, “Kamber Doğan İmardan çıkmıyor” diye. “Kimine, ne yapayım nöbet mi tutayım. Kimine ise bana ne çıkmıyorsa çıkmıyor” diyerek kapattım telefonlarımı. Ama gelen telefonların özü şu: “Kamber Doğan Sarıyer Belediyesi’nin İmar Müdürlüğü’nden çıkmıyor? Özellikle mesai saatlerinden sonra buraya gelip Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ile toplantılar yapıyor. Bazen Belediye başkanı Şükrü Genç’te bu toplantılara katılıyor. Kamber Doğan’ın belediyedeki görevini merak ediyoruz?” Bu sözleri söyleyen Sarıyerliler. Hatta bu meraklıların çoğu da CHP’ye gönül vermiş, yerel seçimlerin kazanılmasında büyük payı ve emeği olan kişiler.

Kılıçdaroğlu’nun istifasını istemiş
Tüm bu söylentilerden sonra geçtiğimiz günlerde internette dolaşırken, CHP’nin iç uzmanı olarak gösterilen bir gazetecinin köşe yazısını okudum. Takip edenleriniz vardır gerçekgündem.com internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Barış Yarkadaş köşe yazısının bir bölümü çok dikkat çekiciydi. CHP Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesine giremeyince bağımsız aday olan ve sadece bir oy alan Kamber Doğan, bu kez de İstanbul’da önseçim yapmadı diyerek, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Yardımcısı Gürsel Tekin’in istifalarını buyurmuş.  Sadece bir oy alan birinin siyaset sahnesinden çekilmesi gerekirken, hele bir de büyük bir özgüvenle önseçim istemesi de farklı bir durum tabi ki. Önseçimde kaç oy alırdı onu da merak etmiyor değilim doğrusu…

Şükrü Genç’in danışmanı mı?
Asıl şok eden detay ise Doğan’ın Şükrü Genç’in danışmanı olarak gösterilmesi. Yazıda danışman olarak tanıtılmış. “Şükrü Genç’i ben aday yaptım” diyerek ortada dolaştığını herkes biliyor. Ama danışman olayını ilk kez duydum doğrusu… Demek ki kendisini Şükrü Genç’in danışmanı olarak lanse ediyor. Çünkü bu iddiayı ortaya atan yani danışman olduğunu yazan gazeteci CHP’ye ve CHP’li belediyelere çok uzak birisi değil. Demek ki sadece biz bilmiyormuşuz.

Plan tadilatlarıyla anıldı
Ayrıca Sarıyer Belediyesi’nin imar konularında da adı çok geçti. Özellikle Çiller ve Eczacıbaşı plan tadilatında öne çıkan isim oldu. CHP’li meclis üyelerinin de iddialarıyla Eczacıbaşı’ndan aldığı 2 villayla anıldı. Sarıyer Spor Kulübü’nün kongresinde kulübün yönetimdeki oğlu Cemal Doğan’a yaklaşık bir trilyon borçlu olduğu söylendi. “Belediyeden kulübe verilen destek onun adıyla mı kulübe aktarılıyor?” söylentileriyle bu rakam kulüp camiasında fırtınalar kopardı.

Gerçi, Şükrü Genç “Danışmanım değil” demiş ama yine de sormadan edemiyorum. Hani belediyeyi ilk kazandığınızda mavi boncuk dağıtıp herkesi danışman olarak atıyordunuz ya; kent konseyi danışmanı, hukuk danışmanı gibi. Kamber Doğan da şu şifai olarak atadığınız danışmanlardan olmasın! Bir düşünün bence… 

Bu haber toplam 5990 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum