Dilekçeyi kendisi mi verdi?

Dilekçeyi kendisi mi verdi?
Sarıyer Belediyesi’nin Mehmet Ali Erbil ve babasının isimlerini ilçedeki 2 sokağa vermek istemesi tartışılmaya devam ediyor.

Belediyenin Erbil üzerinden PR çalışması ulusal basının gündeminde

İlk kez Sarıyer Manşet Gazetesi’nin gündeme getirdiği konu ulusal basında geniş yankı buldu. Milliyet Gazetesi’nin bugün 2. sayfada verdiği haber, Haber Türk, Vatan ve birçok internet haber sitelerinde de manşetten yayınlandı. Yüzbinlerce kişinin okuduğu habere yapılan yorumlara bakıldığında vatandaşlar Sarıyer Belediyesi’nin bu teklifine büyük tepki gösteriyor. Ayrıca Mehmet Ali Erbil adına verilen dilekçeyi, kendisinin imzalayıp imzalamadığı da ayrı bir tartışma konusu oldu.

İşte Gazetelerde yayınlanan o haber
Erbil'in dilekçesi belediyeyi karıştırdı!
Mehmet Ali Erbil’in ve babasının isimlerinin iki sokağa verilmesi talebi Sarıyer Belediyesi’nde tartışma çıkardı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Şovmen Mehmet Ali Erbil, 1997’de vefat eden tiyatro sanatçısı babası Sadettin Erbil’in vefat edene kadar yaşadığı Yeniköy’deki ‘Salkım?Küpe’ sokağına adının verilmesi için Sarıyer?Belediyesi’ne başvurdu. Sarıyer Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü de babasının yanı sıra Yeniköy’deki “Yunus Sokak”a da Mehmet Ali Erbil’in isminin verilmesini teklif eden bir dilekçeyi CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç’e gönderdi. Genç’in imzalayarak meclise gönderdiği dilekçeye, AK Partili ve MHP’li üyeler itiraz etti.

AK Parti Sarıyer ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Halil Canarıkan, “Bize sunulan her iki dilekçenin aynı kalemle yazıldığını fark ettik. İncelediğimizde imzaların da aynı el ve kalemle atıldığını düşündük. Acaba bir sahtekarlık var mı düşüncesi oluştu” dedi. Bu şüpheden dolayı ret kararı verdiklerini söyleyen Canarıkan, “Toplumumuza örnek olduğu tartışılan biri yerine, şehitlerimizden birinin adının verilmesi daha doğru olur. Ayrıca çok sayıda yazarımız, şairimiz var, onların adı verilebilir” dedi.

MHP Meclis Üyesi Oğuzkan Yüksel de Yeniköy'de iki sokağa Mehmet Ali Erbil ve babası Sadettin Erbil'in adının verilmesini son derece yanlış ve gereksiz bulduğunu belirterek, ''Sadettin Erbil iyi bir tiyatrocu ve sinemacı olabilir ama oğlu Sarıyer ve Sarıyerlilere hiç bir katkısı olmayan, iz bırakmamış topluma örnek olamamış birisi'' dedi.  Yüksel, Erbil'in ''Canlı yayınlarda belli kesimlerin inançlarıyla dalga geçen, sürekli kumar ve çapkınlıklarıyla anılan bir isim olarak tanındığını'' savunarak, ''Sarıyer'de 38 tane şehidimiz varken, bu ismin gündeme gelmesi düşündürücü. Şehit aileleri oğullarının isimlerinin bir sokağa verilmesi hususunda aylarca bekletilirken, bu davranış onları da üzecektir. Eğer Mehmet Ali ve babasının ismi bu sokaklara verilirse Sarıyerliler 'Annesini unutmuşsunuz onun da adını bir sokağa verseydiniz' diye meclisle dalga geçerler'' şeklinde konuştu.

Erbil: Balık kadar değerim yok mu?
Sarıyer Belediyesi’ne yapılan başvuruların kendisiyle ilgili olmadığını belirten Mehmet Ali Erbil, “Bu talepler başkaları tarafından gitmiş ama tartışılmasına çok şaşırdım. Ben Türkiye’ye hem maddi, hem de manevi hiç mi hizmet vermedim? Bir balık ya da küpe kadar bu ülkede değerim yok mu?” diyerek duruma tepki gösterdi.

Bu haber toplam 1547 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT