Devir bitti, tapuları İBB veriyor!

Devir bitti, tapuları İBB veriyor!
Milli Emlak Müdürlüğü Sarıyer’deki 3 parseli İBB’ye devretti ve tapuların İBB’nin eliyle verileceği kesinleşti.

Yaklaşık 2,5 yıldır vakıf arazileri üzerinde oturan vatandaşların tapularını kim verecek tartışmaları son buldu. Milli Emlak Müdürlüğü Sarıyer’deki 3 parseli İBB’ye devretti ve tapuların İBB’nin eliyle verileceği kesinleşti. AK Parti İBB Meclis Üyesi Halil Canarıkan, “Verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz” dedi.

Daha önce gerçekleşen takas kanunu ile vakıf arazilerinin hazineye devrinden sonra başlayan “Tapuları CHP’li Sarıyer Belediyesi mi verecek, yoksa AK Parti’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi verecek” tartışmaları son buldu. Sarıyer’de Yeniköy Bağlar Mevkii, Çayırbaşı ve İstinye gibi bölgelerde toplamda 11 parselde bulunan vakıf arazileri üzerinde oturan vatandaşların tapuları İBB tarafından verileceği atılan imzalarla kesinleşti. Sarıyer Tapu Müdürlüğü’ne gelen İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu Milli Emlak Müdürü Necmettin Aslantürk, Bağlarda bulunan 3 parseli, İBB yetkilisi Server Yüksel’e devretti. Devir sırasında AK Parti Meclis Üyeleri Halil Canarıkan, İsmail Bülbül ve Mehmet Çakır da bulundu. Atılan imzalarla İBB’ye geçen arazilerin önümüzdeki günlerde vatandaşa satışı gerçekleştirilecek. Yine diğer parsellerin devri de önümüzdeki günlerde yapılacak.



Canarıkan: “Verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz”
Sarıyer’in mülkiyet problemi konusundaki uğraşlarıyla bilinen ve bu konuda büyük çaba harcayan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, “Vatandaş gönlünü rahat tutsun Sarıyer’de belediye AK Parti’de olmamasına rağmen biz verdiğimiz sözleri tutmaya devam ediyoruz. Ve birçok bölgedeki tapu sorununu daha çözüyoruz çözmeye de devam edeceğiz ”dedi.

CHP yanlış yapmasaydı vatandaş daha erken tapusuna sahip olacaktı
Özellikle 2,5 senedir kendisinin bu işi takip ettiğini vurgulayan Canarıkan, “AK Parti olarak 2004’ten beri takip ediyor ve bu sorunu çözmeye çalışıyoruz.  Ama CHP çıkan yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürüp iptal ettirmeseydi vatandaşlarımız daha önce bu tapulara sahip olacaktı. Biz vatandaşların menfaatleri doğrultusunda işlemleri yapan bir partiyiz. AK Parti olarak tek bir hedefimiz var Sarıyerli vatandaşlarımızın mülkiyet problemini çözmek. Biz yerel seçimlerde vermiş olduğumuz sözün arkasında durduk. Verdiğimiz söz üzere bugün bir adım daha atıyoruz. 2,5 senedir İlçe Başkanımız Hüseyin Özdemir ile bu konuda çözüm için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Sarıyer’de mülkiyet probleminin kökünü kurutacağız” dedi.

Tapuları tüm ilçelerde İBB verecek
Daha önce Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in “CHP’li belediye olduğumuz için sadece Sarıyer’de tapular İBB’ye verdirtiliyor” sözlerini de hatırlatan Canarıkan “Vatandaşlarımız bilsinler ki tüm vakıf arazileri bütün ilçelerde parti ayırımı yapılmaksızın İBB tarafından verilecek. AK Parti herkese aynı eşitlikte yaklaşıyor. Herhangi bir belediyeyi cezalandırmak gibi bir şey söz konusu dahi olamaz. Bu konuda sayın belediye Başkanımız Şükür Genç büyük yanılgı içerisindedir. Şükür beyin yapacağı şey Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a teşekkür etmek olmalıdır.” dedi.

Çakma değil gerçek tapu veriyoruz
AK Parti olarak dağıttıkları tapuları eleştiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e de cevap veren Halil Canarıkan, “Başkan, bizim dağıttığımız tapular için ‘Bir onların dağıttığına bakın bir de bizimkilere’ diyor, yani bizimkilerin ‘çakma’ olduğunu ima ediyor. Gelsin kendisi baksın çakma mı değil mi? Biz vatandaşa gerçek tapu dağıtıyoruz. Kimseyi aldatıp, kandırmıyoruz” diye konuştu.

Adnan Ayber’in tapusunu kendi elimle vereceğim
Sarıyer’deki mülkiyet sorununu çözmek için büyük uğraş verdiklerini söyleyen Canarıkan, bu konuda Sarıyer Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları örnek alma diye bir şey de olmadığını ifade etti. Canarıkan, Ferahevler’de çok sayıda vatandaşımız tapusuna kavuştu. Herkes çok mutlu bunlardan birisi de Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Ayber olacak. O da yıllardır tapusunu almayı bekliyor. İnşallah önümüzdeki hafta bu sıkıntıdan kurtularak tapusuna kavuşacak. CHP Belediye Başkan Yardımcımız Adnan Ayber beye tapusunu kendi ellerimle vereceğim” dedi.

Mehmet Çakır; “CHP bu tapuların taklidini bile yapamaz”
“Vatandaşı korkutarak siyaset yapma dönemi AK Parti ile bitti” diyen Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çakır da, CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin, verdikleri tapuların taklidini bile yapamayacağını söyledi. AK Pati Meclis Üyesi İsmail Bülbül ise, “AK Parti olarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözüyor, çözmeye de devam ediyoruz. Halkımız bize güvenmeye devam etsin” dedi.

Mecliste yemin ve istifa düellosu

AK Partili Canarıkan ile Başkan Genç arasında düello yaşanmıştı
Vakıf arazileri ile ilgili tapular belediye meclis toplantılarında da sık sık gündeme geliyor ve sert tartışmalar yaşanıyordu. Geçtiğimiz aylarda tapuları CHP’li Sarıyer Belediyesi mi, yoksa AK Parti’li İBB mi verecek tartışmaları istifa restleşmelerine kadar gitmişti. Belediye Başkanı Şükrü Genç’in tapuları engellemekle suçladığı AK Parti’li Canarıkan “Tapular verilmezse ben istifa edeceğim. Peki, verilirse siz istifa edecek misiniz” demiş ve Genç ile Canarıkan arasında tapu istifa düellosu yaşanmıştı. Başkan Genç’in “engelliyorlar” lafı da havada kaldı ve son gelişmelere bakıldığında istifa düellosunun galibi Canarıkan oldu. Şükrü Genç’i zor durumda bırakan bu önemli gelişmeden sonra mecliste nasıl bir havanın eseceği de merak konusu oldu.

Şükrü Genç suçluyu buldu

Şükrü Genç vaatlerini yerine getiremeyince suçladığı AK Partili Canarıkan Genç'in suçlamalarını asılsız çıkarttı. AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Mehmet Akif Şişmanoğlu'nun listesindeki en güvendiği isimlerden biri olan Canarıkan, Şişmanoğlu'nun vaatlerini yerine getirerek güvenini boşa çıkartmıyor. Yaptığı çalışmalarla Sarıyer'de büyük güven veren Canarıkan'dan dolayı vatandaşlar Şişmanoğlu'nu iyi yönde hatırlıyorlar.

Bu haber toplam 6922 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT