Dernek yöneticisi CHP’lileri eleştirdi

Dernek yöneticisi CHP’lileri eleştirdi
CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı FSM ve Derbentle ilgili Kireçburnu'daki Patella Restaurant'ta toplantı düzenledi.

 

Kahvaltılı toplantıya CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz, CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Yıldız, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyeleri ve çok sayıda CHP’li katıldı. Tüm muhtarların davet edildiği toplantıya CHP’liliği ile biline 3 muhtarın dışında kimsenin katılmaması dikkat çekti.

chpkentselkah4.jpg

Mehmet Deniz, “Biz kentsel dönüşüme kesinlikle karşı değiliz”

Toplantıda CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz afet riskli alan ilan edilen FSM ve Derbent ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Deniz, “Biz kentsel dönüşüme, kentin iyileşmesine kesinlikle karşı değiliz. Bu kentsel dönüşüm uygulamaları 19. yüzyıldan beri Batı’da yapılmakta. Amacı iyileştirmek, güzelleştirmek, soylulaştırmak, çevreyi düzenlemek adına yapılan bu kentsel dönüşüm çalışmalarına biz karşı değiliz. Ancak kentsel dönüşümle sadece mekansal özellikler değil, olayın ekonomik ve sosyolojik boyutları bizi ilgilendiriyor. Yani bir de o kısmı var. Bu uygulanan yapılan çalışmalarda bu sosyolojik ve ekonomik boyutları dikkate alınmamakta. Bir kere bunun için karşıyız kentsel dönüşümün şu anki şekline uygulanış şekline karşıyız. Yapılmak istenen mevcut 11 yıllık uygulanan AKP iktidarının kaynaklarının tükenmesi. Ekonomik olarak zor durumda kalması, üretmeyen bir ekonomiye dönüşmesi ve buradan büyük miktarda alternatif kaynak sağlama çabaları yatmaktadır” dedi. Mehmet Deniz’den sonra milletvekilleri konuyla ilgili kendi görüşlerini açıkladı.

chpkentselkah3.jpg

Toplantıda dağıtılan broşür tartışma konusu oldu

Toplantıya katılanlara dağıtılan ve CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan hazırladığı, “CHP’nin Kentsel Dönüşüm ve Yenilenmeye Bakışı” başlıklı bir broşür eleştiri konusu oldu. CHP’li meclis üyeleri bile bu broşürü Türk Sinemasındaki bazı komik sahnelerle tiye aldı. Broşürü okuyan bazı meclis üyeleri, “CHP’nin görüşü bu mu? Kendimizi halka bu şekilde mi anlatacağız. Bunu halka dağıtıp rezil olmayalım” diyerek dağıtılan fotokopiyi eleştirdi.

chpkentselkah2.jpg

FSM’liler Gökan Zeybek’i “yanlış biliyorsun” diye uyardı

Daha sonra Sarıyer Belediyesi adına belediye meclis üyesi Gökan Zeybek konuştu. Zeybek riskli alan ilan edilen FSM ile ilgili konuştuğu sırada konuya tam hakim olmadığı için mahalle ile ilgili yanlış bilgiler verince FSM Mahalle Derneği Başkanı Fazlı Ceylan tarafından uyarıldı.

chpkentselkah5.jpg

Dernek yöneticisi: Samimiyetinize güvenmiyoruz

Milletvekillerinin konuşmasında sonra toplantıya katılan bazı mahalle dernek yöneticileri söz aldı. Konuşmasına “Samimiyetinize güvenmiyoruz” diye başlayan Kazım Karabekir Güzelleştirme ve Koruma Derneği Başkanı Neriman Dülger’in sözleri salonda soğuk rüzgârlar estirdi. Dülger, “Siyasi parti temsilcilerine ve meclis üyelerine soruyorum hanginiz derneklerimize üyesiniz. Hiçbiriniz üye değilsiniz. Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız. Mülkiyet konusunda çözüm bizdedir çözüm önerilerimiz hazırdır” deyince CHP’li meclis üyeleri tepki gösterdi. Gerilen ortamı İlçe Başkanı Mehmet Deniz, “Biz sürekli sizin yanınızdayız” diyerek yumuşattı.

chpkentselkah6.jpg

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Biz hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayacağız” diyen arkadaşlarımız var. Bu yanlış bir algı” diyerek sert çıktı. Toplantıya katılan bazı vatandaşlar, “Biz buraya fırça yemeğe mi geldik” diyerek tepki gösterdi.

chpkentselkah1.jpg

Bu haber toplam 3684 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum