Dereiçi’nden Başbakan’a mektup

Dereiçi’nden Başbakan’a mektup
Yıllardır altyapı ve susuzluk sorunuyla gündemden düşmeyen Maden Dereiçi sakinlerinden Başbakan’a mektup.

Maden Dereiçi’liler, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Sarıyer’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a su ve kanalizasyon sorunlarının çözülmesi için mektup verdiler. Maden Mahallesi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin yöneticileri yoğun güvenlik önlemlerine rağmen sorunlarını anlattıkları mektubu başbakanın bizzat kendisine ulaştırmayı başardı. Mektubu teslim alan Başbakan Erdoğan’ın yanında İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da olduğu belirtildi. Mektupta, Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yken kendilerine verdiği söz hatırlatılarak sorunlarının bir an önce çözümü istendi.

Maden Mahallesi Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği tarafından verilen mektupta şu ifadelere yer verildi: “ SAYIN BAŞBAKANIMIZ SARIYER MADEN MAHALLESİ DEREİÇİ HALKI OLARAK 30 YILDIR SUSUZ VE KANALİZASYON BİR ŞEKİLDE YAŞAMAKTAYIZ. SİZ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İKEN SARIYER HAVANTEPE'DE SU DEPOSU AÇILIŞINDA BİZE SUYUMUZUN VERİLECEĞİNE DAİR NAMUS VE ŞEREF SÖZÜ VERMİŞTİNİZ. FAKAT O GÜN BU GÜNDÜR HERHANGİ BİR SONUÇ ALAMADIK VE ÇOCUKLARIMIZ HİÇ DE HİJYENİK OLMAYAN KOŞULARDA YAŞAMAKTADIRLAR. SİZİN BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUNUZ DÖNNEMDE GELEN SU BORULARI ÇÜRÜDÜ VE HALA SUYUMUZ VE KANLİZASYON SORUNUMUZ ÇÖZÜLMEDİ SİZDEN BU KONUYA BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULMANIZI RİCA EDİYORUZ.”

Sarıyer Manşet’e konuşan Dereiçi sakinleri, yıllardır kanalizasyon ve altyapı sorunuyla sağlıksız bir ortamda yaşadıklarını belirterek, “2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul’da bu koşullarda yaşayan bir mahallenin de olduğunu hatırlatarak, artık sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz. Her gelen söz veriyor ama herhangi bir çözüm bulunamıyor. Sayın Başbakanımızın mektubumuzu okuyup, İBB Başkanıyken bize verdiği sözünü hatırlayacağını umut ediyoruz” diye konuştular.

Bu haber toplam 1291 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT