DERBENT'TE YÜZLER GÜLÜYOR!

DERBENT'TE YÜZLER GÜLÜYOR!
Yıllardır mülkiyet problemi çeken Derbent Mahallesi’nde yerinde kentsel dönüşüm projesiyle yüzler gülüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin garantörlüğünde gerçekleştirilecek olan dönüşüm projesinin detayları ortaya çıktı. Proje mahallede memnuniyet yaratırken, halk biran önce sözleşmeleri imzalayacağı günü bekliyor. Halkın tek isteği ise; çocuklarının geleceği olan bu güzel projenin siyasiler tarafından baltalanmaması…

derbentgalerimans.jpg

İşte Derbent böyle dönüşecek galerisi resim 2

Geçici konutların yapımına başlandı

Merakla beklenen proje için ilk adım atıldı. İBB’nin Ferahevler’deki arazisinde Derbentlilerin inşaat bitinceye kadar yaşayacakları geçici konutların yapımına başlandı. Derbentliler istedikleri takdirde evleri bitinceye kadar kiraya da çıkabilecek. Kira yine proje kapsamında karşılanacak.

 
 

Proje 3 etaptan oluşuyor

3 etapta gerçekleşecek olan projede Derbent halkı için 1.652 adet daire yapılacak. Çift daire üzerine yapılacak olan bloklar 7 kat olacak. 2+1 daireler 95 metrekareden oluşacak. Projede sığınak, kapalı otopark, sosyal tesisler, okul alanı, cami alanı olacak. Tamamen depreme dayanıklı yapılacak güvenli ve modern konutlarda otoparklar blokların altına yapılacak. Derbentliler aracını park ettikten sonra asansörle evine çıkacak. 
 

Proje başlamadan tapular verilecek!

Projenin ilk etabına Petek Sokak’ta, ikinci etabına ise Sivas Mahallesi’nde başlanacak. Vatandaşlar geçici konutlara taşınmadan önce kat irtifa tapularını alacak. Tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin garantisindeki proje bittikten sonrada kat mülkiyeti tapuları verilecek. Tüm detaylar yapılacak olan sözleşmelerle garanti altına alınacak. Vatandaşların kafasında hiçbir soru işareti kalmayacak. 
 
İşte Derbent böyle dönüşecek galerisi resim 6
 

Hak sahiplerine bire bir daire verilecek!

Öte yandan hak sahipleri şuanda sahip oldukları gecekondulara karşılık bire bir dairelere sahip olacaklar. Yani 1 gecekondusu olana 1 daire, 3 gecekonusu olana ise 95 metrekare büyüklüğünde 3 daire verilecek. Yapılacak olan projede bir dairenin değerinin 500 Bin TL olabileceği belirtiliyor. 
 

DERBENTLİLER MEMNUN! ANCAK TEK KAYGILARI SİYASİLER!

Projenin dört dörtlük olduğunu ve mahallenin yüzde 90’ının onayladığı söyleyen Derbentlilerin tek isteği ise bu projenin seçimlere kurban gitmemesi. Derbent halkı; “Kimse evlerimiz üzerinden siyaset yapmasın. Hangi parti olursa olsun bir seviyeye gelmiş olan bu güzel projenin bir an önce yapılmasını istiyoruz” görüşünde. 
 
derbentsakin1.jpg
Ali Şahin
Biz dönüşüme katiyen karşı çıkmıyoruz. Biz bu dönüşümü istiyoruz. Bu iş çok uzadı bile, bu sorunun biran önce bu şekilde çözülmesini istiyoruz. Mahallenin %90’ı bu dönüşüme onay vermiş durumda. Bizim muhatabımız ne bir dernek ne de bir kooperatiftir. Biz hiçbir kuruma bağlı değiliz. Bizim muhattabımız İstanbul Büyükşehir Belediyesidir. Büyükşehir’e güveniyoruz, başka hiç kimseye de inanıp güvenmiyoruz. Projede tek isteğimiz alt katlardaki dairelerin metrekarelerinin de biraz daha büyük olması.
 
derbentsakin2.jpg
 
İbrahim Gümüş
Yaklaşık 40 yıldır Derbent’te yaşıyorum. Şuana kadar böyle bir proje bize sunulmadı. Hep yıkım korkusuyla yaşadık. Artık sorun çözülsün ve herkes taşın altına elini soksun. Bu projeye güveniyoruz, tek kaygımız seçimlere kurban gitmesidir.
 
 
 
 
 
derbentsakin3.jpg

Mikail Asutay
Proje çok güzel ancak ne zaman yapılacak onu bekliyoruz. Bize sunulan şartlara hayır diyemeyiz. Buna hayır dersek bu sorun bir daha çözülmez. Komşularımızla birlikte böyle bir fırsat bulmuşken kaçırmak istemiyoruz. 
 
 
 
 
 
 
derbentsakin4.jpg
Resul Günay
Ben 45 yıldır burada oturuyorum. Hiçbir komşumun mağdur olmasını istemem. Hiçbir siyasi parti benim evimin üzerinden siyaset yapmasın. Bizim amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. 10 sene burada dernek başkan yardımcılığı yaptım. Buranın çamurunu biz çektik. Herkesin hakkı verilsin. Önemli olan birlikte hareket edelim. Geleceğimiz için bu işi kim yapacaksa Allah ondan razı olsun.
 
 
 
derbentsakin5.jpg
 
İhsan Ateş
Biz şuan ki projeye razıyız. Artık bizimle biran önce sözleşme yapılmasını bekliyoruz. Katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Derbent’in sıkıntısı bitiyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
derbentsakin6.jpg
İsmail Doğanay
Bir an önce bu projenin gerçekleşmesini istiyorum. Zaman uzadıkça her kafadan bir ses çıkıyor. Tüm siyasetçilerden de projeye destek istiyorum. Siyasi çıkarlarla projenin baltalanmasını istemiyorum.
 
 
 
 
 
 
derbentsakin7.jpg
 
Mustafa Özcan
Biz tüm siyasi partilerden bu projeye destek istiyoruz, insanların kafasını karıştırıp, hem bizim hem de komşularımızın geleceği ile kimse oynamasın. 
 
 
 
 
 
 
 
derbentsakin8.jpg
Halil Baytar
Bu proje için yok diyecek insan yok. Halk acaba verdikleri sözü tutacaklar mı diye çekiniyorlar. Yüzde 90’a yakın bu projeyi istiyor. Bu halk burada çok ezildi. Bu halk 1 hafta 10 gün polis ile karşı karşıya geldi. Biz bu projenin yanındayız. Yarın sözleşmeler yapılırken, şuan bu projeye karşı gibi gözüken kişiler de bizden önce gidip sözleşme imzalayacaklardır. 
 
 
 
 
 
metinates.jpg

Muhtar: Evlerimizden çıkmadan tapularımızı alacağız 

Projenin her aşamasında işin içinde olduklarını belirten Mahalle Muhtarı Metin Ateş ise; projenin Derbent için büyük şans olduğuna vurgu yaparak, “Anadolu’nun çeşitli illerinden gelerek, Derbent’in tozunu yuttuk, çamurunu çiğnedik. Yıllardır etle tırnak gibi birlikte yaşadık. Tek derdimiz vardı, bir işimiz olsun, bir aşımız olsun ve de başımızı sokacağımız bir evimiz olsun. Elhamdülillah bugün bu noktaya geldik. Çok güzel bir proje yürüyor. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalıştık. Her detayda beraber olduk, bizim fikirlerimize önem verdiler. Vatandaşlarımızın haklarının zayii olmaması konusunda ki kararlılığımızı gösterdik. Bu projenin başarıya ulaşması için bütün herkesin bir uyum içerisinde çalışması gerektiğinin farkındaydık. Böyle toplumsal projelerin olmazsa olmazlarından biriside halktır. Geçici konutların yapımına başlandı. İsteyen yine kiraya çıkabilecek. Evlerimizden çıkmadan kat irtifa tapularımızı alacağız. Mahallenin büyük çoğunluğu projenin arkasında. Tüm siyasetçilerden de destek bekliyoruz” diye konuştu.
 
derbentgalerimans.jpg

Bu haber toplam 18319 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT